88 gence 4 milyon dolar yurtdışı bursu

Güncelleme Tarihi:

88 gence 4 milyon dolar yurtdışı bursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 12:12

TEV Yurtdışı Bursları kapsamında bu yıl 88 öğrenciyi daha yurtdışına gönderiyor. Şu ana kadar toplamda 165 öğrencinin faydalandığı program için TEV paydaşların desteğiyle bu sene 4 milyon doların üstünde bir kaynak oluşturdu. Bursiyerlerin tanıtım toplantısında konuşan TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gençlere eğitimlerinden sonra Türkiye’ye dönme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) gençlere yurtiçi ve yurtdışı bursları vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 2018-2019 döneminde lisansüstü eğitimlerini Harvard ve Texas Üniversitesi gibi yükseköğretim kurumlarında sürdürecek 88 öğrenci daha TEV burslarından faydalanacak.

88 gence 4 milyon dolar yurtdışı bursu

‘YURDA DÖNÜN’
Toplantıda açılış konuşmasını yapan TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gençlerden eğitimlerinden sonra Türkiye’ye dönmelerini istedi. Koç, ”Bu müstesna ailenin bir parçası olmaktan çok büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum. Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağımız Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisiyle dolu 88 farklı bursiyerimiz dünyanın dokuz farklı ülkesinde, Türkiye’yi temsil edecek. Gönülden inanıyorum ki, bize nice gururlar yaşatacaklar. Yurda dönüp ülkemiz için nice başarılar elde edecekler. Gençler eğitim yolculuğunuzda size başarılar diliyorum. Yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

45 GENCE BURS VERİYORUZ
Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen ise, Türkiye ile Almanya arasında her alandaki işbirliklerine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) büyük bir başarı kaydediyor. Her yıl 45 gence TEV işbirliğiyle burs veriyoruz. Almanya, ABD ve İngiltere’den sonra yükseköğretimde en çok öğrencinin gittiği üçüncü ülke konumunda. Ayrıca Almanya’da eğitim almak için Almanca bilgisine ihtiyacınız yok. Sunulan 1000 İngilizce program var. Erasmus ile Almanya’ya giden Türk gençlerin sayısı bir hayli yüksek. Bunun nedenleri siyasi, kültürel ve sosyal ilişkilere bakınca o kadar açık ki. Bir Türk öğrenci için Almanya ile bağlantı kurmak çok anlamlı. DAAD ve TEV arasındaki programda bunun için güzel bir örnek.”

FRANSA SİZE ÇOK ŞEY KATACAK
Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter de Türkçe yaptığı konuşmasında, Fransa’daki yükseköğretime değinerek, “Fransa’da eğitim alma şansına sahip olan 16 öğrenci var. Her sene olduğu gibi Türkiye’nin saygın üniversitelerinden geliyorsunuz. Fransa’nın güzel kurumlarında alacağınız eğitim başta sizi zorlayacak ama çok şey öğreneceksiniz. QS’in en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında Paris ilk sırada. Burs çeşitliliği de temel bir kriter bu sonuçta. Fransa’da İngilizce eğitim veren yaklaşık 1000 program var. Bugüne kadar TEV ile işbirliğiyle yaklaşık 140 öğrenci Fransa’ya eğitim için gitti. Fransa Başkonsolosu olarak bu işbirliği nedeniyle çok mutluyum” dedi

Haberin Devamı

Bu yıl Amerika’ya 6, İngiltere’ye 1, İsviçre’ye 3, Hollanda’ya 2, Almanya’ya 45, Fransa’ya 14, Singapur’a 13, Danimarka’ya 3, İtalya’ya 2, İspanya’ya 2 olmak üzere toplam 88 genç TEV’in bursundan faydalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!