Türkiye depremi dünyada manşet... BBC 1000 kilometrelik 'umut yolculuğunu' yazdı! Komşu basını: Yunanlılar ve Türkler harabelerde tek yumruk

Güncelleme Tarihi:

Türkiye depremi dünyada manşet... BBC 1000 kilometrelik umut yolculuğunu yazdı Komşu basını: Yunanlılar ve Türkler harabelerde tek yumruk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 07:39

Dünya tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke Türkiye'ye yardım eli uzatırken dünya basını bölgedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktarıyor. İşte dünyanın gözünden Türkiye'deki deprem felaketi...

Haberin Devamı

Dünyanın gözü kulağı dünden beri deprem bölgesinden gelecek haberlerde.

Yunan In.gr 'Yunanlılar ve Türkler harabelerde tek yumruk' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde 'Yunan ve Türk kurtarıcılar yumruk gibi enkazda hayat kurtarmaya çalışıyor' denildi.

Kathimerini gazetesi 'Umutlar tükeniyor, umutsuzluk büyüyor' başlıklı haberinde 'harabeler arasında sıkışıp kalan insanlar için umutsuzluk artıyor' denildi.

FATMA'YI KURTARDI GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Komşu basını Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) üyesi Konstantinos Nikas'ın hikayesini öne çıkardı.

Nikas, küçük Fatma’yı enkaz altından çıkardıktan sonra göz yaşlarına hakim olamamıştı. Konstantinos Nikas’ın babasının da 1995’te Yunanistan’ı vuran 6.1’lik depremde bir çocuğu kurtardığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

'Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kadar büyük felaketlere hazırlanmak imkansız' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan BBC haberinde ailesinden haber alamadıktan sonra 1000 kilometre yol kat eden Tıp öğrencisi Aylin Pulat'ın yaşadıklarına da yer verdi.

Ailesinin hayatta olup olmadıklarını öğrenmek için Muğla'dan hareket eden Pulat, dört saatlik bir otobüs yolculuğu, iki saatlik bir uçuşa ve iki saatten fazla bir araba yolculuğunun ardından Adıyaman'a ulaştı.

İngiliz yayın kuruluşu, Pulat'ın kardeşlerinin ve ebeveynlerinin hayatta olduğunu ancak 20 akrabalarını kaybettiklerini yazdı.

Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğu bilgisini okurları ile paylaşan Time, Türkiye ve Suriye'deki ölüm sayısının daha da artabileceğini yazdı.

ABD merkezli CNN International haberinde Boğaziçi Üniversitesi Profesörü Mustafa Erdik'in sözlerine yer verdi. Erdik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Çoğunlukla göze çarpan şey, biz mühendislerin görmekten hoşlanmadığı, gözleme çökme dediğimiz çökme türleridir. Bu tür çökmelerde hayat kurtarmak çok zordur. Bu durum arama kurtarma ekiplerinin çalışmasını çok zorlaştırıyor.'

UYDU GÖRÜNTÜLERİ MANŞETTE

Dün olduğu gibi bugün de pek çok haber sitesi depremin boyutunu gözler önüne sermek için uydu fotoğraflarını öne çıkardı.

Haberin Devamı

NBC News, 'Uydu görüntüleri Türkiye'deki depremin yol açtığı yıkımın çapını gösteriyor' başlığını kullandı.

Türkiye depremi dünyada manşet... BBC 1000 kilometrelik umut yolculuğunu yazdı Komşu basını: Yunanlılar ve Türkler harabelerde tek yumruk

İngiliz Guardian gazetesi deprem bölgesinin uydu fotoğraflarına haberinde yer verdi.Independent ise 'Uydu fotoğrafları, Türkiye depremlerinin sebep olduğu şoke edici yıkımı gözler önüne seriyor' dedi.

Hindistan merkezli NDTV haberinde 'Uydu görüntüleri, Türkiye ve Suriye'de 15 binden fazla insanı öldüren depremin ardından tüm şehir bloklarının harabeye ve büyük kasabaların molozlara dönüştüğünü gösterdi' ifadelerine yer verdi.

FOX: BIDEN DEPREMİ GÖRMEZDEN GELDİ

Fox, ABD Başkanı Biden'ın Salı gecesi yaptığı Birliğin Durumu konuşmasında Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan depremin yer almadığını dikkat çekti ve 'Biden depremi görmezden geliyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Middle East Eye 'Ankara hayatta kalanları bulmak için 'duvar radarından' konuşlandırıyor' başlığı ile çıktı. Haberde kurtarma çalışmaları sırasında 'DAR' isimli portatif radarın kullanıldığı bilgisine yer verildi.

 

İsveç gazetesi Aftonbladet 'Depremden sonra hayatta kalanları bulmak için zamana karşı yarış' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

İki ülkedeki ölü sayısının 15 binin üzerine çıktığını duyuran Times of Israel, 'hayatta kalanlar için umut azaldı' yorumunda bulundu.

Bir başka İsrail gazetesi Haaretz, Erdoğan'ın deprem bölgesine yaptığı ziyareti öne çıkardı. Haberde şu ifadelere yer verildi;

'Mayıs ayında seçime gidecek olan Erdoğan, afet bölgesini ziyaretinde kurtarma çalışmalarının hız kazandığını söyledi ve kimsenin evsiz kalmayacağının sözünü verdi.'

Haberin Devamı

Alman Der Spiegel 'Deprem siyasi bir mesele haline geliyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Charlie Hebdo'nun skandal karikatürüne dikkat çeken El Arabia, derginin eleştiri oklarının hedefi olduğunu yadı. hiciv karikatüründe Türkiye ve Suriye depremiyle dalga geçtiği için eleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!