İran’da su kıtlığına boş şişeli protesto

Güncelleme Tarihi:

İran’da su kıtlığına boş şişeli protesto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 07:00

İran’ın batısındaki Hamadan şehrinde yüzlerce kişi, içme suyu kıtlığını protesto etmek için sokaklara çıktı. İkinci gün üst üste yapılan protestoda göstericiler, boş su şişeleriyle valilik binası önünde toplandı.

Haberin Devamı

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, valilik binası önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, kente gelen su hattının kesilmesini protesto etti. Kentin bazı bölgelerine sekiz gündür su verilemediği bildirildi. Ellerindeki boş şişelerini havaya kaldıran göstericiler, yetkililer aleyhine sloganlar attı. İranlı Hemşehri gazetesinin haberine göre, aralarında kadınların da olduğu bazı kişiler, diğer vatandaşlara “cesaret göstererek” gösterilere katılma çağrısında bulundu. Göstericiler, valinin ve konuyla ilgili yetkililerin istifasını talep ediyor.

Kronik olarak kuraklık yaşanan ülkede, iklim değişikliğiyle birlikte içme suyu kıtlığı daha da belirgin hale geldi. Özellikle ülkenin orta ve güneybatı kesimlerinde halk, kuruyan nehirler konusunda siyasi iradeyi eleştirerek zaman zaman protestolar düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!