İlk idam cezası verildi

Güncelleme Tarihi:

İlk idam cezası verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 07:00

İran'da 22 yaşındaki Kürt asıllı Mahsa Amini’nin 26 Eylül’de gözaltı sırasında ölmesinin ardından başlayan ve haftalardır süren hükümet karşıtı protestolarda yargılanan sanıklardan birine, idam cezası verildi.

Haberin Devamı

Mizan Haber Ajansı, gösterilere katılan çok sayıda sanığın yargılandığı başkent Tahran’daki davaların ön kararlarına göre sanıklardan birinin “hükümet binası kundaklamak, kamu düzenini ve rahatını bozmak, toplum ve millî güvenliğe karşı suç işlemek” suçlarından ölüme mahkum edildiğini bildirdi. Yine Tahran’da görülen bir başka davadaki 5 sanık ise “milli güvenliğe karşı suç işlemek”, “kamu düzenini bozmak amacıyla toplanmak” ve “casusluk” suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların isimlerinin cezaların kesinleşmesinden sonra açıklanacağı belirtildi.

MACRON VE SCHOLZ’A

tepki Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Paris’te İran rejim muhalifi aktivistlerden Mesih Alinejad, Şeyma Babayi, Ruya Pirayi ve Laden Berumend’le görüşmesini kınadı. Sözcü Kenani, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un önceki gün sarf ettiği “İnsan hakları ve kadın hakları için İran halkının yanındayız” sözlerine ilişkin de “diplomatik teamüllere aykırı ve kışkırtıcı” nitelendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!