Dışişleri’nden AP’ye PKK tepkisi: Garabet

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri’nden AP’ye PKK tepkisi: Garabet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 07:00

Strasbourg’da toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda önceki gün terör örgütü PKK bağlantılı bir grubun örgüt lideri Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanışının yıldönümü nedeniyle izleyici tribünlerinde gösteri yapmasına müdahale edilmemesine Dışişleri Bakanlığı çok sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Açıklamada PKK iltisaklı kişilerin AP’ye bu kadar rahat girebilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Genel Kurul’un tahliye edilmesine neden olan gösterinin, AP Başkanlık Bürosu’nun Kasım 2017’de oybirliğiyle aldığı, Avrupa Birliği listesinde yer alan terör örgütleriyle bağlantılı kişi ve grupların AP binalarına girişini yasaklayan karara rağmen yapılması dikkat çekti. Dışişleri açıklamasında, “Bu şahıslara hemen müdahale edilmemesi ise ayrı bir garabettir” ifadesi kullanıldı. (Güven ÖZALP / BRÜKSEL)

TERÖR PROPAGANDASINI CHP DE KINADI

AP’deki terör propagandasına CHP de tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, önceki gün yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, olayı parti olarak şiddetle kınadıklarını belirterek, “AP yetkililerinin söz konusu olaydaki ihmalleri araştırması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için önlem alması gerekmektedir. AP Başkanlık Bürosu’nun 21 Kasım 2017 tarihinde oybirliğiyle aldığı terör örgütlerinin bu tür eylemlerine geçit vermeme kararını hatırlatıyor, söz konusu kararın ivedilikle uygulanmasını  temenni ediyoruz” diye konuştu. (ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!