Yurt yedek ne demek, çıkar mı? Yedek yurt sırası gelir mi? Yedek yurt listesinde yer alanlar için önemli detaylar..

Güncelleme Tarihi:

Yurt yedek ne demek, çıkar mı Yedek yurt sırası gelir mi Yedek yurt listesinde yer alanlar için önemli detaylar..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 15:13

Yedek yurt sırası gelir mi sorusu, binlerce öğrencinin gündemini oluşturuyor. İlk fazda bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler, yedek yurt çıkar mı sorusuna alacağı cevaba göre alternatif çözümlere odaklanacak. Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanacak. Sonuçların ise https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekecek. İşte, yedek yurt süreci hakkında Bakan Kasapoğlu'nun verdiği önemli detaylar

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt yerleştirme sürecinde 41 ilde yedeksiz yerleştirme yapıldığını duyurdu. Kasapoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"İlk fazda 41 il tamamıyla yerleşimini bitirdi. Sıfır yedekle tamamladık. 20'ye yakın ilimizde bu yerleşimi ikinci faz sürecinde tamamlamak üzereyiz. Bu sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. 10 ilimizde erkek, 4 ilimizde kız öğrencilerin tamamı yurtlara full olarak yerleştirildiler. Yedeksiz şekilde yerleştirmiş olduk." 

YEDEK YURT SIRASI GELİR Mİ?

Yedek yurt süreci hakkında da konuşan Bakan Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi;

"Durumlar analiz edilmeye devam ediliyor. Gecesini gündüzüne katan ekip var. Yeni planlamalar yeni bir takım alternatiflerle bu faz süreçleriyle en başarılı yerleştirme süreçlerinde bu sürecin sonunda sizlerle paylaşmış olacağız. Kız ve şehre ilk kez gelen öğrenciler ilkleri ortaya koydu. Büyükşehirlerde bu anlamdaki hamdolsun yerleştirme sonuçlarındaki başarımızı bu aşamalarla beraber ortaya koyacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde yine Eylül ayı içinde ikinci faz sonuçlarını sizlerle paylaşacağım."

Haberin Devamı

4 FAZDA TAMAMLANACAK

Bakan Kasapoğlu, yedek yurt yerleştirme sürecinin toplam 3 fazda gerçekleştirileceğini duyurdu;

"3 fazımız daha var. Bu fazların sonunda her öğrencimiz bu çatının altında olacak. Ailelerimiz ve değerli gençler endişe etmesinler. Onları bu ortamlarla buluşturma adına çalışmalarımızı nasıl başarılı götürdüysek faz faz paylaşacağım."