Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak? (2023) Yeni asgari ücret ödemesi için gözler o tarihte...

Güncelleme Tarihi:

Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak (2023) Yeni asgari ücret ödemesi için gözler o tarihte...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 07:27

Asgari ücretle çalışan milyonların gözü kulağı asgari ücret zammındaydı. Yeni asgari ücret ne zaman yatacak sorusu pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Heyecanla beklenen 2023 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. Artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti. Yeni rakamların netleşmesiyle beraber vatandaşlar ödeme tarihini de araştırıyor. Peki yeni asgari ücret 2023 ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret hangi ay verilecek, Ocak mı Şubat mı? İşte o konu hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Yeni asgari ücretin yatırılacağı tarih, 2023 zam oranı ile araştırılan konulardan birisi oldu. Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. Artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti. Diğer yandan milyonlarca çalışanın beklediği yeni asgari ücretin ne zaman hesaplara yansıyacağı da merak konusu oldu. Peki yeni asgari ücret 2023 ne zaman yatacak? Zamlı asgari ücret hangi ay verilecek, Ocak mı Şubat mı? İşte ödeme tarihi...

YENİ ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATACAK?

Yeni oranın belli olmasıyla zamlı asgari ücretin ilk maaşların ödendiği Ocak ayı içerisinde veya Şubat ayında hesaplara yatması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLANDI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zammını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8506 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışan ve işverenler başta olmak üzere ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."