Virman nedir, nasıl yapılır? Virman talimatı ne anlama geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Virman nedir, nasıl yapılır Virman talimatı ne anlama geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 15:57

Bankacılık sektöründe kullanılan ve anlamı merak edilen pek çok terim bulunmaktadır. Virman da bunlardan biri. Peki virman nedir, nasıl yapılır? Virman talimatı ne anlama geliyor? İşte virman hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Bankacılık işlemlerinin gelişmesi müşteri açısından da pek çok kolaylık sunuyor. Ancak bankacılık işlemlerinde kullanılan bazı terimlerin anlamı da merak konusu. Bunlardan biri de özellikle para transferinde karşılaşılan virman terimi. Peki virman nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

VİRMAN NEDİR, VİRMAN TALİMATI NE DEMEK?

Virman, kişinin bir bankanın aynı şubesinde bulunan hesapları arasında gerçekleştirdiği para transferine denir. Yani, kişinin aynı banka şubesinde mevcut olan hesapları arasında yapılan işlemdir.

Virman işlemi ile havale işlemi arasındaki fark; havale aynı bankada farklı kişilere ait hesaplar arasında gerçekleştirilmesidir. Virman ise aynı banka şubesinde olan ve bir kişiye ait iki hesap arasında gerçekleştirilen bir işlemdir.

Haberin Devamı

VİRMAN NASIL YAPILIR?

Virman işlemi, internet bankacılığı, ATM, mobil bankacılık ve şubeler aracılığıyla yapılabiliyor.

Banka mesai saatleri içerisinde şubeden virman talebi gerçekleştirilebilir. Mesai saatleri dışında ise mobil bankacılık ve ATM'ler aracılığıyla da yapılabilir.

Virman işlemi sırasında para transferinin yapılacağı hesaba ve gönderim miktarına dikkat edilmelidir.