Uzman ve başöğretmenlik sınavı zorunlu mu, kimler muaf? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yanıtladı!

Güncelleme Tarihi:

Uzman ve başöğretmenlik sınavı zorunlu mu, kimler muaf Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 12:44

Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programı hakkında bilgiler, öğretmenler tarafından merak ediliyor. Uzman ve başöğretmenlik başvurularının ardından eğitime katılmaya hak kazanan adaylar, eğitim tarihlerini sorgularken, diğer yandan da sınavın zorunlu olup olmadığı araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı programda soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığınca 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğine göre yapılan duyuru doğrultusunda resmî ve özel öğretim kurumları ile MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanların uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçları, 7 Temmuz tarihinde açıklanmıştı.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına ilişkin süreç hakkında bilgi veren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şu bilgileri paylaştı: "Uzman öğretmenlik eğitim programı, 18 Temmuz'da başlayıp 5 Eylül tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz'da başlayıp 19 Eylül tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Bu vesileyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinin eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle eğitimlere katılacak tüm öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum."

Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek.

Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı


UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI ZORUNLU MU?

Bakan Mahmut Özer, katıldığı TRT Haber'de Uzman ve Başöğretmenlik sınavına da değinerek, "Öğretmenlerin yeterliliklerini ölçmüyoruz, zorunlu değil" açıklamasında bulundu.