Suyun elektrolizi nedir? Suyun elektrolizi fiziksel mi kimyasal mı?

Güncelleme Tarihi:

Suyun elektrolizi nedir Suyun elektrolizi fiziksel mi kimyasal mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 12:20

Maddede meydana gelen değişim, fiziksel veya kimyasal olarak gerçekleşir. Yaşamın kaynağı olan suyu bileşenlerine ayırmak için enerjiye ihtiyaç vardır. Bu noktada suyun elektrolizi ön plana çıkıyor. Peki suyun elektrolizi nedir? Suyun elektrolizi fiziksel mi kimyasal mı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Elektroliz; elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemine denir. Suyun elektrolizi de merak edilen konulardan biri. İşte suyun elektrolizi hakkında bilgiler...

SUYUN ELEKTROLİZİ NEDİR?

Suyun elektrolizi, elektroliz adı verilen bir işlemle suyu oksijen ve hidrojen gazına ayrıştırmak için elektriğin kullanılması işlemine denir.

SUYUN ELEKTROLİZİ FİZİKSEL Mİ KİMYASAL MI?

Su ve hava,yaşamın şüphesiz en temel kaynağı. Su belirli bir yapıda elektroliz geçirir. Bu durum suyun sahip olduğu hidrojen ve oksijen üzerinden tepkime ile meydana gelir. Bu tepkime ile hidrojen ve oksijen atomlarına ayrılır.

Atom bazında bir ayrım söz konusu olduğu için de suyun elektrolizi kimyasaldır.

Maddenin iç yapısında oluşan tepkime ile kimyasal bir değişim sağlanır. Yani element üzerinden atom ayrımı olur. Suyun elektrolizi oksijen ve hidrojen üzerinden meydana geldiği için kimyasal tepkime olarak öne çıkar.