Recep ayı ne zaman bitiyor? 2023 Recep ayı bitiş tarihi

Güncelleme Tarihi:

Recep ayı ne zaman bitiyor 2023 Recep ayı bitiş tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 10:25

Hz. Muhammed'in 'Allahım recep ve şaban ayında bizi bereketlendir, ramazan ayına ulaştır’ duasıyla anlattığı, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç ayların ilki olan recep ayının biteceği tarih, vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Öte yandan Şaban ayının başlangıç tarihi de merak ediliyor. Peki, 2023 Recep ayı ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

İslam aleminde rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların ilki olan recep ayının 2023 bitiş tarihi için araştırmalar hız kazandı. Receb ayı, nafile ve kaza oruçlarının tutulduğu, namazların kılındığı, insanların dini hayata daha çok yöneldiği bir ay olarak dikkat çekiyor. İşte, 2023 Recep ayı bitiş tarihi...

RECEP AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar, 23 Ocak günü Recep ayı ile başladı. 21 Şubat 2023 tarihinde ise Recep ayı sona erecek.

RECEP AYININ ÖNEMİ

Üç aylar içerisinde ilk olarak recep ayı idrak edilecek. Recep ayı içerisinde Regaip ve Miraç Kandili de bulunuyor. Üç aylarda oruç tutmak, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetler yerine getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası: