Parvo nedir ve neden olur? Parvovirüs belirtileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Parvo nedir ve neden olur Parvovirüs belirtileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 09:36

Parvovirüs, hayvanlarda tehlike saçmaya devam ediyor. Sıklıkla köpeklerde görülmekte olan parvovirüs, bulaşıcı olması dolayısıyla kısa sürede pek çok hayvana geçebiliyor. Parvovirüs nedir ve neden olur? İşte, Parvovirüs belirtileri hakkında detaylar

Haberin Devamı

Köpek parvovirüsü (Kanin parvovirüs) ya da kanlı ishal köpeklerde görülen ve son derece bulaşıcı olan bir hastalıktır. Tedavisi olmakla birlikte tedavi edilmediği halde ise her 5 köpekten 4'ü hayatını kaybedebilmektedir. Peki, parvovirüs belirtileri nelerdir ve nasıl bulaşır? İşte, parvovirüs tedavisi hakkında bazı bilgiler 

PARVOVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Virüsü taşıyan hasta köpeklerde şiddetli kusmaya ve kanlı dışkı çıkmasına neden olmaktadır. Ayrıca enfekte olan köpeklerde ateş belirtileri ve sürekli uyku hali gözlemlenmektedir. 

PARVOVİRÜS NASIL BULAŞIR?

Hamile dişi köpeklere bulaştığı takdirde, virüsün doğan yavrulara geçme olasılığı artmaktadır. Bu hastalık, köpeğin vücudu içinde kendi kendine çoğalamaması sebebiyle köpeğin vücudundaki hücreler ile çoğalır.

Haberin Devamı

PARVOVİRÜS TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Virüsü önlemeye yönelik çeşitli aşılar geliştirilmiştir ve bu aşılar yardımıyla virüs önlenebilmektedir. Fakat tedavi edilmeyen vakalarda ölüm oranı yüzde 85'in üzerindedir.