Kışı hissettiren acı: Soğuk Isırması... Soğuk ısırması nedir? Soğuk ısırığı belirtileri ve korunma yöntemleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Kışı hissettiren acı: Soğuk Isırması... Soğuk ısırması nedir Soğuk ısırığı belirtileri ve korunma yöntemleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 11:56

Soğuk ısırması, kış şartlarını hissettiren durumlardan birisidir. Soğuk ısırması, burun, el ve ayak gibi organların aşırı soğuğa maruz kalması durumunda cilt ve yüzeysel dokuların donmasıyla oluşmaktadır. Peki, soğuk ısırığı belirtileri nelerdir ve korunma yöntemleri nasıl sağlanır? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Soğuk ısırması genellikle belirtileri çok önemsenmeyen hassasiyetlerdir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Peki, soğuk ısırması nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o detaylar

SOĞUK ISIRMASI VE BELİRTİLERİ NEDİR?

Burun, el ve ayak gibi organların aşırı soğuğa maruz kalması durumunda cilt ve yüzeysel dokular donar. Soğuğun ciltteki ilk etkisi kızarıklık ve karıncalanma şeklinde ortaya çıkar. Doku daha da soğursa, cilt giderek solgunlaşır ve uyuşma hissi ortaya çıkar.

Orta dereceli soğuk ısırması durumunda, bölge ısınmaya başladıkça kaşıntı ve şişme görülür. Bazı hallerde deri su toplar. Ciddi soğuk ısırması vakalarında dokular ölür ve vakit geçirmeden cerrahi müdahale ile bunların çıkartılması gerekir.

SOĞUK ISIRMASINDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Soğuk ısırmasından korunmanın en kolay yolu soğuktan, rüzgardan veya sıkı giysilerden uzak durmaktır. Bu gibi durumlarda ilk yardım olarak öncelikle hastalıklı bölge ılık suyla ıslatılır ve çok hafif bir şekilde ovuşturulur. Cilt kesinlikle bastırarak ovulmamalıdır, çünkü bu durumda doku daha fazla hasar görür.