İŞKUR TYP sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı... İŞKUR TYP kura çekimi sonuçları nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR TYP sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı... İŞKUR TYP kura çekimi sonuçları nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 21:04

İŞKUR TYP kura sonuçları ile çeşitli pozisyonlara başvurularını yapan adaylar isim listesini öğrenecek. Geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından başlatılan Toplum Yararına Programlar kapsamında temizlik ve güvenlik görevlisi gibi MEB başvurularını yapanlar sonuçlar için yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki, İŞKUR TYP kura çekimi sonuçları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

İŞKUR TYP sonuçları başvuruları yapan adayları yakından ilgilendiriyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere pek çok bakanlık bünyesinde alımı yapılan TYP başvuruları İŞKU üzerinden gerçekleşti. İşte, İŞKUR TYP sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı...

TYP kura sonuçları ekranı pek çok ilde erişime açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İŞKUR birlikteliğiyle gerçekleştirilen kura çekilişi, müdürlüklerin belirlediği tarihlerde gerçekleştirildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen İŞKUR TYP kura çekilişi, sonuçları ile E-Devlet üzerinden erişime açıldı. Bazı illerde ise noter sisteminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle kura çekilişi ileri bir tarihe ertelendi.

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İŞKUR TYP kura sonuçları sorgulama ekranına E-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek. TYP numarası ile sorgulama yapılabilecek. Adaylar, detaylı bilgileri İŞKUR İl Müdürlükleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla edinebilecek.

Haberin Devamı

TYP KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI EKRANI

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Haberle ilgili daha fazlası: