AUZEF ikinci üniversite kayıtları nasıl yapılır? İstanbul Üniversitesi AUZEF ikinci üniversite başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

AUZEF ikinci üniversite kayıtları nasıl yapılır İstanbul Üniversitesi AUZEF ikinci üniversite başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 14:52

AUZEF ikinci üniversite kayıtları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Üniversitesi AUZEF ikinci üniversite başvuruları 1 Ağustos tarihinde başladı ve 16 Eylül’e kadar devam edecek. Yükseköğretim kurumu lisans/önlisans programlarında öğrenciliği devam eden ya da mezun olanlar başvuruda bulunabilecekler. Peki, AUZEF ikinci üniversite başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

AUZEF ikinci üniversite başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ikinci üniversite başvuru işlemleri basvuru.istanbul.edu.tr adresinden yapılıyor. Başvurusu onaylanan adaylara ödeme yapacakları “Referans Numarası” SMS ile gönderilecek.

AUZEF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

1 Ağustos- 16 Eylül 2022  tarihleri arasında basvuru.istanbul.edu.tr adresinden hesap oluşturduktan sonra program tercihinizi yapıp başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hesap aktifleştirme işleminden sonra http://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Ana sayfasındaki “ İkinci Üniversite Başvuru” butonunu tıklayınız. “Profil” alanında fotoğraf, özel durum ve iletişim bilgilerinizi düzenleyip ilerleyiniz.

Haberin Devamı

Başvurusu onaylanan adaylara ödeme yapacakları “Referans Numarası” SMS ile gönderilecektir. Ödemenizi referans numarası ile Halkbank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirebilir ya da AKSİS otomasyon sistemi(aksis.istanbul.edu.tr) üzerinden online olarak yapabilirsiniz. (Referans numarası ve ödeme miktarınızı başvuruda kullandığınız kullanıcı adı ve şifre ile “aksis.istanbul.edu.tr” adresine giriş yaparak “Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)”- “Harç Bilgileri” kısmından görebilirsiniz. Başvurunuza onay verilmeden önce AKSİS otomasyon sistemine giriş yapamazsınız.)

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim kurumu lisans/önlisans programlarında öğrenciliği devam eden ya da mezun olanlar,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumu programlarından mezun olup, mezuniyetlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından (YÖK) Denklik Belgesi ile belgeleyenler,

sınavsız ikinci üniversite kapsamında fakültemize başvuruda bulunabilirler.