Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB AÖL ikinci dönem sınav sonuç tarihi açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak MEB AÖL ikinci dönem sınav sonuç tarihi açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 16:10

Açık Lise öğrencileri AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. Online sınav ekranı 24 Nisan günü öğrencilerin erişimine açıldı. Açık Öğretim lisesi sınavlar 30 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek Açıktan lise eğitimi alan öğrenciler, sorumlu oldukları her dersten 20 soruluk sınava katılım sağlıyor. Sınavlarla ilgili olarak ders geçme notu, doğru cevabın puan değeri gibi durumlar araştırılıyor. Peki AÖL sonuç tarihi belli oldu mu? İşte, MEB’in sınavlarla ilgili yaptığı o açıklama…

Haberin Devamı

 Açıktan lise diploması sahibi olmak isteyen binlerce aday online sınavlara giriş yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçmek amacıyla bir dizi önlemler aldı. Sınavlarda soru paylaşımı yapılması, kopya çekilmesi veya öğrencinin yerine başka birisinin sınava katılması gibi durumlarda o derse ait sınav geçersiz sayılacak. Sınavlarda öğrencilere her dersten çoktan seçmeli dört seçenekli 20 soru yöneltilecek. Online sınav süresi ise 25 dakika olarak belirlendi. Sınavların online düzenlenmesi sebebiyle adaylar sınav sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor. Peki AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL ders geçme notu ve değerlendirme kriterleri…

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav uygulama takvimine göre Açık Lise sınavları 30 Nisan günü sona erecek. Değerlendirme işlemleri ise sınavlar sona erdikten sonra başlayacak. Öğrenciler sınav sorularına ve uygulanmasına ilişkin itirazlarını 5 takvim günü içerisinde gerçekleştirecek. Sonuçların açıklanma tarihine ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Ancak AÖL sınav sonuçlarının Mayıs ayının ikinci haftası ilan edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

AÖL 4 YANLIŞ CEVAP 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme ve değerlendirme esaslarına göre sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürmeyecek. Açık Lise sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavlarda adayların doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders geçme notu ise 45 olacak. Bu notun altında kalan öğrenciler başarısız sayılır. Öğrencilerin dersi başarıyla geçmesi için en az 9 soruya doğru yanıt vermesi gerekir.

KURALLARA UYMAYAN ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI İPTAL EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz Aralık ayında yapılan 1. dönem sınavlarında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavını geçersiz saydı. İkinci dönem sınavlarında da önlemler alındı. Sınav soru ve cevaplarının sınav sonrasında veya sırasında her türlü paylaşımı yasaklandı. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: