Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi olacak? Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik meslek kanunu kararını duyurmuştu... MEB'den son dakika açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi olacak Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik meslek kanunu kararını duyurmuştu... MEBden son dakika açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 07:17

Uzman öğretmenlik sınavına az bir süre kala Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin karar AYM tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz dönem açıkladığı öğretmenlik meslek kanunu çerçevesinde pek çok sendikadan açıklamalar gelmişti. Kanunun uygulanması halinde mesleki anlamda oluşabilecek olumsuzlukları dile getiren bazı öğretmenler, Anayasa Mahkemesine konuyla ilgili iptal başvurusunda bulunmuştu. İlk iptal başvurusunu 21 Nisan 2022 tarihinde değerlendiren Anayasa Mahkemesi, uzman öğretmenlik sınırlarını çizecek olan öğretmenlik meslek kanunu için esas kararını 9 Kasım 2022 tarihine bırakmıştı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuya dair açıklama geldi. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik meslek kanunu kararı ne oldu? İşte, o detaylar...

Haberin Devamı

Öğretmenlik meslek kanunu için 9 Kasım tarihinde değerlendirme sürecine giren Anayasa Mahkemesi, dün görüştüğü14 karardan birisi olan öğretmenlik meslek kararı için nihai kararını kamuoyu ile paylaştı. 3 Şubat 2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebine dair detaylar, Anayasa Mahkemesi tarafından yayımlandı. Bugün ise MEB'den açıklama geldi.

MEB'İN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sosyal medyada paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın ertelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli olduğunda her türlü bilgilendirme Bakanlığımızca düzenli olarak yapılmaktadır. Resmî makamlarımızca yapılan bilgilendirmeler dışındaki iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir."

Haberin Devamı

AYM'DEN 'ÖĞRETMENLİK KANUNU'NUN İPTALİ' İSTEMİ İÇİN KARAR

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin CHP'nin açtığı davayı esastan görüşe Anayasa Mahkemesi, Bakanlık ve en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın sözlü olarak dinlenmesine karar verdi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NEDİR?

Öğretmenlik meslek kanununa göre 10 yıl öğretmenlik yapmış kişiler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapmış kişiler ise Başöğretmen sıfatını alabilecek. Fakat bunun için eğitimleri tamamlayıp yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan almak gerekecek. Lisans üstü program diploması olan öğretmenler ise bu sınavdan muaf tutulacak.