Ramazan Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 11:58

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde, Türkiye'den binlerce kilomemetre uzakta yaşayan vatandaşlarımızın bayram coşkusu Türkiye'yi aratmadı. Bayram namazını kılmak için camilere akın eden vatandaşlarımız daha sonra hep birlikte bayramlaşarak, bayramların hayırlara vesile olmasını dilediler. Evlerde de büyük heyecanının yaşandığı bayramda büyüklerinin ellerini öpen çocuklar bol bol cep harçlığı ve şeker topladı.

Haberin Devamı

Fotogaleri: AVRUPA'DA RAMAZAN BAYRAMI COŞKUSU



AVRUPA'da Ramazan Bayramı, vatandaşlarımız arasında coşkuyla kutlanıyor. Berlin’de çok sayıda vatandaş, bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Berlin Türk Şehitlik Camii'nde namaz kılındıktan sonra, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, Muavin Konsolos Mert Doğan, Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar vatandaşlarla bayramlaştı.

TÜRKÇE VE ALMANCA HUTBE

Ramazan Bayramı hutbesini Türkçe ve Almanca okuyan Süleyman Tenger, bayramlarda küs olanların barışması, anne ve babaların hayır dualarının alınması, akrabaların ve hastaların ziyaret edilmesi, yetimlerin ve bakıma muhtaç olanların sevindirilmesi gerektiğini belirterek, Almanya’da bu bayram coşkusuna katılmaları için gayrimüslimlere de gidilerek küçük hediyeler verilmesini istedi. Tenger ayrıca, sel felaketinin meydana geldiği kardeş ülke Pakistan’ın da unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Hamburg’da da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mescid-i Aksa ile Muradiye camileri bayram namazı dolayısıyla vatandaşlar tarafından dolduruldu. Bu arada Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve Din Hizmetleri Ataşesi Ömer Yılmaz, bayram namazını Mescid-i Aksa Camisi’nde kıldı. Namaz öncesinde vaaz veren Yılmaz, rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayında Alman komşularla bir araya gelindiğini hatırlatarak, Türkiye’de bulunan yakınların mutlaka telefonla aranarak bayramlarının kutlanması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!