Ramazan ayı, gösteriş yapma ayı değildir

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı, gösteriş yapma ayı değildir
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 10:57

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Türk işverenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Almanya Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoloti Hanna Aydın’ın katılımıyla başkonsolosluk konutunda bir iftar programı düzenledi. Misafirlerini eşi Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile birlikte karşılayan Başkonsolos Kaya, herkesin ramazan ayını kutladı.

Haberin Devamı

RAMAZAN ayının gösteriş ayı olmadığını belirten Başkonsolos Kaya, şunları söyledi: “Ramazan ayı, hoşgörü ve empati yapma ayıdır. Kendini sorgulama, çevresine daha dikkatli bakma, başkalarını da görme, anlama ayıdır. Ramazan ayı nedeniyle Alman yetkililerle daha çok bir araya gelme durumu oluyor. Bu buluşmalarda bizleri anladıklarını, ayrımcılık ve ırkçılığın olmaması gerektiğini vurguluyorlar. Irkçılık ve ayrımcılık bir dönem dillendirilip, sonrasında unutulacak bir sorun değil. Yılın her gününde dillendirilmeli ve gerekli önlemler alınmalı, gerekli çalışmalar hızla yapılmalıdır. Ne yazık ki, Müslümanlara yönelik ırkçılığın artacağı endişesini taşıyoruz. Son elli yılda Almanya’da ırkçı saldırılar sonucunda 75 kişi hayatını kaybetti. Geçen yıl ramazan ayında asrın depremini yaşadık. Bu yıl da Gazze’deki ölümler bizleri derinden yaralıyor. Tüm dünyanın da bu konuda duyarlı olması gerekir. Gazze’ye yapılan yardımların yerine ulaştırılmasında, ateşkesin sağlanmasında Avrupa’nın da tam destek vermesi insani bir durdur. Bir dönem salgınlarla boğuşurken, diğer taraftan savaşlar ve ekonomik krizler var. Bu sorunları, farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, farklılığımızı zenginlik olarak kabullenerek, bir arada hareket ederek aşalım. Birlikten güç doğar. Milli ve dini bayramlarımızı en güçlü ve nitelikli bir şekilde kutlamalıyız.”

Ramazan ayı, gösteriş yapma ayı değildir

Ramazan ayı, gösteriş yapma ayı değildir
‘AYRIŞMAK ZARAR VERİR’
Hürriyet’e konuşan Almanya Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Hanna Aydın ise “Burada farklı dine, inanışa sahip insanları buluşturan Başkonsolosumuz Gül Özge Kaya’ya teşekkür ederim. Farklı dinden, inanıştan olabiliriz ama güzel ülkemiz birdir. Başkonsolosumuzun da dediği gibi, farklılığımız zenginliğimiz olmalı. Ayrışmak herkese zarar verir. Herkesin ramazan ayını kutluyorum” dedi.
Ramazan ayı, gösteriş yapma ayı değildir

BAKMADAN GEÇME!