Ramazan Arla'ya yaradı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Arlaya yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 13:39

RAMAZAN ayı, Danimarka'nın en büyük süt ürünleri firması Arla'ya yaradı.

Haberin Devamı

Arla firmasından yapılan açıklamada, Müslüman ülkelerin Ramazan nedeniyle boğazlarını kısmadıkları, tam aksine yiyecek tüketimlerinin arttığı belirtilerek, Ortadoğu ülkelerine ihracatın iki katı arttığı bildirildi.

Arla firması Direktörü Finn Shröder Hansen, "Ramazan ayında tüm dünyadaki Müslümanların daha az yedikleri düşünülür. Oysa yiyeceğe daha çok para harcıyor ve daha çok tüketiyorlar. Arla olarak ekonomimizde bunu biz de fark ediyoruz. Ortadoğu'daki ülkelere yaptığımız ihracaatta bazı malların satışı 5-6 kat arttı" dedi.

Gündüzleri gece oluyor
Arla'nın Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracata başladığı 1980 yılından bugüne Ramazan aylarının en iyi ihracat dönemi olduğuna işaret eden Hansen, şunları söyledi:

"Müslümanlar Ramazan ayında gündüz ve gecenin yerini değiştiriyor, gündüz bir şey yemeyip gece alabildiğince yiyorlar. Bizim en çok sattığımız malların başında pizza yapımında kullanılan Mozzarella peyniri geliyor."

Finn Shröder Hansen, Ramazan ayını, Avrupalıların Noel dönemine benzettiğini belirterek, Danimarka ile Müslüman ülkeler arasında yaşanan karikatür krizinin sona erdiğini artık Arla'nın bundan etkilenmediğini söyledi.

2005-2006 yıllarında karikatür krizi nedeniyle Ortadoğu'ya yapılan süt ürünleri ihracatında 1 milyar kronluk bir düşme yaşandığını belirten Hansen, zararın Ramazan aylarında giderildiğini söyledi.

Ortadoğu'da Arla'ya rakip olan Al Ain firmasının da Ramazan ayında satışlarını yüzde 30 arttırdığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!