PEGIDA lideri Christian Müller, tam bir 'SUÇ MAKİNESİ' çıktı

Güncelleme Tarihi:

PEGIDA lideri Christian Müller, tam bir SUÇ MAKİNESİ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 10:59

İslam ve yabancı karşıtı PEGIDA (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketinin başları sabıkalı çıkıyor. Lideri Bachmann gibi Potsdam şubesinin başı da sayısız suç işlemiş.

Haberin Devamı

Almanya'da İslam ve mülteci karşıtı olarak her pazartesi akşamı yürüyüşler düzenleyen PEGIDA'nın başları aşırı sağın sabıkalı kişileri çıkıyor.

PEGIDA lideri Christian Müller, tam bir SUÇ MAKİNESİ çıktı

Lutz Bachmann

Hareketin Dresden kentindeki kurucusu Lutz Bachmann, adam yaralama, gasp, hırsızlık gibi suçlardan 3.5 yıl hapis cezası almış, sabıkalı biri olarak biliniyor.

PEGIDA NEDİR?
Almanya ilk kez PEGIDA adını 2014 yılının Ekim ayında duydu. PEGIDA’nın 12 kurucusu arasında öne çıkan isim ise Lutz Bachmann. Almanya’nın göç ve uyum politikalarını eleştiriler getiren sivil hareketin başındaki Lutz Bachmann’ın sicili ise oldukça kabarık. Adam yaralamak, gasp ve hırsızlıktan sabıkalı.

PEGIDA HAREKETİ NASIL BAŞLADI?
PEGIDA; göçmen oranının en düşük olduğu, hatta Müslümanların neredeyse istatistiklere bile giremeyecek kadar az olduğu Almanya’nın Dresden kentinde 300 kişiyle başladı. Kentte yaşayan göçmenlerin oranı yüzde 2 . Artık toplanmaları Dresden kenti ile de sınırlı değil…

SAYISIZ SUÇ İŞLEMİŞ

Şimdi PEGIDA'nın Potsdam kolu olan POGIDA'nın başı Christian Müller'in de sayısız suç işlediği ortaya çıktı.
Her pazartesi yabancılara karşı Potsdam'da yürüyüşe çağıran 32 yaşındaki Christian Müller suç makinesi gibi.

Haberin Devamı

PEGIDA NE İSTİYOR?
PEGIDA hareketi barışçıl gösteri havası yaratıyor. Aşırı İslam örgütlerine karşı ve iltica ile sığınma yasalarının sertleşmesini talep ediyor. Radikal İslamcılara karşı olduklarını söylüyorlar. Mülteci ve sığınmacılara verilen haklardan şikâyetçiler. Almanya ve Avrupa’ya göçün durdurulmasını talep ediyorlar.

Müller, “Potsdamer Neueste Nachrichten” gazetesinin araştırmasına göre; 2002-2015 yılları arasında 170 suç işlemiş bulunuyor. İşlediği suçlar silahtan, şiddete, tehdit ve adam yaralamaya ve siyasi suça kadar uzanıyor.

Müller hakkında savcılık çok sayıda soruşturma yürütüyor. Mermi yüklü silah, bıçak, gaz ve havalı tabanca bulundurma suçundan soruşturmalar devam ediyor.

Müller son olarak 2015'te, Walther marka mermi yüklü bir silahla yakalandı.

PEGIDA'nın Potsdam şubesi POGIDA başının çok sayıda siyasi suçu da var. İşte işlediği suçlardan bazıları: 
Yasadışı örgüt amblemleri taşıma, evde aşırı sağ müzik, halkı kışkırtma, Eberswalde'de bir kliniğin bilgisayar ekranına gamalı haç yapıştırma...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!