İşte PEGIDA'nın yeni hedefi

Güncelleme Tarihi:

İşte PEGIDAnın yeni hedefi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 10:35

Almanya'da mülteci krizi, yabancı ve İslam karşıtı PEGIDA hareketini yeniden canlandırdı. PEGIDA’cılar bu kez Başbakan Başbakan Merkel ve Yardımcısı Gabriel için darağacı kurdu.

Haberin Devamı

İlk olarak Almanya'nın Saksonya Eyaleti'ndeki Dresden'de başlayan ‘Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar’ adlı PEGIDA hareketi, pazartesi akşamı düzenlediği gösteride, Başbakan Angela Merkel ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel için darağacı kurdu.

İşte PEGIDAnın yeni hedefi


Başbakan Merkel için “Angela ‘Mutti’ Merkel için rezerve” yazan göstericiler, Sigmar Gabriel için kurulan darağacına da “Sigmar, ayak takımı Gabriel için rezerve” pankartı astı.

İşte PEGIDAnın yeni hedefi


Göstericiler arasından bazıları ise Başbakan Merkel’i azize Maria Theresa’ya benzeten fotoğrafın altına, mültecilerin “Mutti Merkel” (Merkel Anne) demesine gönderme yaparak, “Mutter Terrorresia” yazan dövizler taşıdı.


İşte PEGIDAnın yeni hedefi

Göstericiler, mültecileri kastederek “Sınır dışı, sınır dışı”, “Biz halkız”, “Merkel gitmeli” sloganları attı. 

İşte PEGIDAnın yeni hedefi



AKİF PİRİNÇCİ DAVETLİ

Almanya'da mülteci krizi nedeniyle yeniden canlanmaya başlayan PEGIDA hareketinin pazartesi akşamı Dresden'deki gösterisine yaklaşık 9 bin kişi katıldı.

İşte PEGIDAnın yeni hedefi



Gösteride konuşan PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann, Merkel hükümetini, “Bizim Berlinli Diktatörler” diye niteledi.

Bachmann, gelecek pazartesi günü kuruluşlarının birinci yılını kutlayacaklarını ve bu kutlamada Türk kökenli yazar Akif Pirinçci'nin kitabından bölümler okuyacağını duyurdu.

Son kitabı ‘Deutschland von Sinnen’ (Almanya Çıldırmış Olmalı) kitabıyla ‘Türk Sarrazin’ olarak nitelenen Akif Pirinçci, PEGIDA'nın Bonn şubesi Bogida gösterisinde yeni kitabından, “Sizler Almansınız. Korkak sıçanlar değil. Yaşasın kutsal Almanya” diye yazan bölümler okumuştu. 

İşte PEGIDAnın yeni hedefi



ALMANYA ORMAN KAMPI

Dresden'de haziran ayında yapılan belediye seçimlerinde “Almanya için Alternatif” listesinden yüzde 10 oy alan Tatjana Festerling ise konuşmasında mülteci akınını “İşgalci istilası” diye niteledi. Festerling, Başbakan Merkel'i Almanya'yı mülteci kamplarıyla ‘orman kampına’ çevirmekle suçladı ve Saksonya Eyaleti'ni Almanya'dan bağımsızlığını ilan etmeye çağırdı.

PEGIDA YİNE YÜKSELİŞTE

Gelecek hafta birinci yılını tamamlayacak olan PEGIDA hareketi, her pazartesi gösterici sayısını ikiye katlamış ve ocak ayı sonunda 25 bine çıkarmıştı. Kurucusu Lutz Bachmann'ın Hitler pozlu fotoğrafı ortaya çıkınca, hareket ikiye bölünmüş ve zayıflamıştı. Katılımcı sayısı yüzlere kadar düşen PEGIDA, mülteci kriziyle yine her pazartesi gösterici sayısını artırmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!