İslam karşıtı örgüt "Pegida" endişe yarattı

Güncelleme Tarihi:

İslam karşıtı örgüt Pegida endişe yarattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 14:10

Almanya'da yeni kurulan İslam karşıtı 'Pegida' örgütü, siyasi ortamda endişelere yol açtı.

Haberin Devamı

Tek çağrısı ile binlerce insanı sokağa döken ve 'Batı'nın İslamlaşmasına karşı Avrupalı vatanseverler' adını taşıyan Pegida örgütü, Almanya'nın İçişleri Bakanları arasında endişe yarattı.

Alman basınına konuşan İçişler Bakanlar Konferansı Başkanı Ralf Jäger (SPD), Pegida'nın insanları yabancılara ve İslama karşı galeyana getirip korku ve endişeleri körüklediğini ifade etti. Aynı şekilde İslam karşıtı olan 'Selefilere karşı holiganlar' (Hogesa) adlı gruba dikkat çeken Jäger, bu gruplara yönelik araştırma başlatıldığını belirtti ve konunun bu hafta Bakanlar Konfernsı'nda da görüşüleceğini vurguladı.

Alman Federal Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach (CDU ) ise, halkı "Pegida" gösterilerine katılmamaları için uyardı ve aşırı siyasi hedefler izleyen bir örgüte kendilerini kullandırmamalarını önerdi.

Haberin Devamı

Pegida örgütü tarafından düzenlenen haftalık gösterilere pazartesi günü her zamankinden çok insan katıldı. Polis, Pegida adına protestoya katılanların sayısını 10 bin, sokağa çıkan karşı görüşteki insanların sayısını ise 9 bin ile kaydetti. 2 bin Pegida taraftarın beklendiği Düsseldorf'ta ise 400 kişinin katıldığı belirtilirken, karşı görüşteki insanların sayısı 1100 ile neredeyse üç katı olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!