CDU Genel Başkanlığı için sürpriz aday

Güncelleme Tarihi:

CDU Genel Başkanlığı için sürpriz aday
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2020 12:32

CDU Lideri Annegret Kramp Karrenbauer’in parti başkanlığını bırakacağını açıklaması üzerine yarış hızlandı. Liderlik koltuğuna dördüncü bir sürpriz aday daha çıktı: Norbert Röttgen.

Haberin Devamı

DÖRT aday da Kuzey Ren Vestfalya Eyalet teşkilatından. Kramp Karrenbauer’e karşı liderlik yarışını kaybeden Friedrich Merz, Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Kuzey Ren Vestfalya eyalet Başbakanı Armin Laschet’in ardından şimdi de CDU dış politika sözcülerinden Norbert Röttgen, Berlin Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı. Dün sabah CDU Başkanı Kramp Karrenbauer’e bir maille adaylığını yazılı olarak bildirdiğini söyleyen Röttgen, CDU’nun geleceğinin söz konusu olduğunu belirtti. Röttgen ayrıca İdlib krizine ve oradan bir mülteci akınına karşı alınacak önlemlerin tartışılmamasını eleştirdi.

MERKEL’İN KALMASINI İSTİYOR
CDU Genel Başkanı seçilmesi durumunda, Başbakan Angela Merkel’in gelecek yıl yapılacak genel seçimlere kadar başbakan kalmasından yana olduğunu belirten Röttgen, “CDU’nun bir merkez partisi olarak AfD ve Sol Parti ile arasına net sınır çekmesi gerekir” dedi. Yazılı olarak parti liderliğine başvuran Röttgen, 2009-2012 yılları arasında Başbakan Angela Merkel’in kabinesinde Çevre Bakanlığı yaptı. Merkel’in yerine adı geçen Röttgen, Kuzey Ren Vestfalya Teşkilat Başkanlığı yarışını Armin Laschet’e karşı kazandı. Ancak 2012 eyalet seçimlerini kaybeden Röttgen’i, Başbakan Merkel kabinesinden çıkardı. Federal Meclis’te Dışişleri Komisyonu Başkanı olan Röttgen, yeni durumu bir şans olarak görerek parti başkanlığına aday oldu.

Haberin Devamı

SON GÖRÜŞME LASCHET’LE
CDU Genel Başkanlığı için favori adayların başında gelen Friedrich Merz, salı günü CDU Genel Merkezi’nde Anegret Kramp Karrenbauer’le görüştü. Kapalı kapılar ardında bir saati aşkın süren toplantıdan sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Röttgen’in dışında hiçbir aday daha resmen adaylığını açıklamadı. Ancak CDU Lideri Kramp Karrenbauer, aday olarak görülen Friedrich Merz, Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet’le teker teker görüşüyor. Kramp Karrenbauer’in son görüşme listesinde Armin Laschet var.

BAKMADAN GEÇME!