Mezoterapi ile saç operasyonları nasıl yapılır?

Saç dökülmesine sebep olan durumlar tekrarlamadıkça seans tekrarına gerek yoktur.

Haberin Devamı


Saç ekimi operasyonu yapılan pek çok merkezde uygulanmakta olan saç mezoterapisi, son yıllarda sıkça başvurulan yönetmelerden biridir. Saçların canlanması, kuvvetlenmesi ve tekrar kalınlaşarak dolgun ve parlak hale gelmesi için, saçlı derinin orta ve derin kısımlarına çok ince ve özel iğnelerle uygulanan bir tedavi şeklidir.


MEZOTERAPİ UYGULAMA AŞAMALARI

Mezoterapi, iğnelerle deriye zerk edilen mineral ve vitamin karışımlı maddeler, adeta bir doping etkisi yaparak metabolizmayı harekete geçirir. Bu tedavi şekli ağrısız, acısız ve en önemlisi yan etkisi olmayan, vücudumuza gerekli maddelerin takviyesine dayanan bir yöntemdir.

Mezoterapide uygulama ana hatlarıyla dört aşamadan oluşur.

 - İlk aşama, aminoasitler.
 - İkinci aşama, cilt bakım sürecini kapsar.
- Üçüncü aşama; yüksek değerli proteinler.
- Son aşama; kök hücre gelişmesidir. Cilde kök hücreler ile müdahale etmeyi kapsar.

 Mezoterapi ile saç operasyonları nasıl yapılır


SOLÜSYONLAR NE KADAR ÖNEMLİDİR?

Mezoterapide kullanılan karışımlarda belli bir standart formül yoktur. Uygulayıcı doktorun tecrübelerine göre hassas bir şekilde hazırlanan solüsyonlar, her hastada farkı sonuçlar verebilir. Ayrıca, her merkezde uygulanan mezoterapi karışımı iyi sonuç verir, diye bir şey söylenemez. Hazırlanan solüsyonlardan daha iyi sonuç almak için, doktorun deneyimine göre, bazı maddeler karışıma eklenebilir.

Mezoterapi ile saçlı derinin kan dolaşımında düzelme ve saç hücrelerinin beslenmesinde artış meydana gelmesi beklenir. Saç dökülmeleri çok azalır ya da tamamen durur, incelmiş olan saçlar kalınlaşır, parlak ve canlı hale gelir. Bu uygulama ile genetik sebeplerle dökülmüş saçları tekrar çıkarmak ve saçsız bir alanda saçların tekrar büyütmek mümkün değildir.

Mezoterapi ile saç operasyonları nasıl yapılır


KİMLER DİKKAT ETMELİ VE KİMLERE UYGULANMALIDIR?

Saç mezoterapisi yediden yetmişe herkese uygulanabilecek bir tedaviyken, hamilelerde uygulanması sakıncalı olabilir. Tedavi sonrasında (yaklaşık 10 dakika sürmektedir) hemen normal yaşama dönülebilir, şişme kızarıklık ya da morarma olmaz. Bizim özellikle mezoterapiden yarar gördüğünü tespit ettiğimiz hasta grubu, saç dökülmeleri yeni başlamış, saçları incelmiş, saç uzamasında problem olan hastalardır. Bu kişilerin saçlarında hızlı bir iyileşme ve canlanma, uzamasında artış mezoterapi ile mümkün olabilir.

 Mezoterapi ile saç operasyonları nasıl yapılır


UYGULAMA ŞEKLİ NASILDIR?

  • Seans aralıkları haftalık ya da ayda bir olabildiği gibi, seans sayıları 5-15 arasında değişebilir.
  • Genellikle saç mezoterapisi için, genetik nedenle saçları dökülen erkek ve kadın hastalarda 10 seans önerilir ve uygulanır.
  • Saç dökülmesi sebebi genetikse bu sebepleri tamamen durdurmak olanaksız olduğundan, yılda 2-3 kez ya da 3-4 ayda bir tek seans şeklinde bir destek tedavisi önerilir.
  • Ayrıca erkek hastalarda, genetik tipte dökülmeyi önleyebilecek ağızdan alınan ilaç ve spreyle bu tedavi desteklenmelidir.
  • Kadınlarda görülen hastalık, stres, doğum sonrası, mevsimsel dönem ve yetersiz beslenmeye bağlı dökülmelerde ise 10 seanslık bir uygulama sonrasında saçlar canlanmaktadır.
  • Saç dökülmesine sebep olan durumlar tekrarlamadıkça (anemi, tiroit hastalıkları, çinko eksikliği, saç çekme hastalığı vb.) tekrar mezoterapi seansı gerekli olmayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları