Adet döneminde saç boyatılabilir mi?

Halk arasında bazı söylemler kendiliğinden kulaktan kulağa hızlıca yayılır, engellenemez. Başlığımızdaki soru da bunlardan biridir. Adet döneminde saç boyatılır mi? Bu soruya hızlıca evet diyebilirim neden mi?

Haberin Devamı

Regl dönemi kadında hormon dengelerinin değiştiği, düzensizleştiği, vücut ısısının ve vücudun kimyasallara karşı verdiği tepkinin değiştiği bir dönemdir. Saç boyatıldığında, boya diğer zamanlardaki kadar iyi tutmayabilmekte ve hatta kuaförde çektirilen fön bile regl döneminde 1-2 saat içinde bozulabilmektedir. Özellikle hormon dengelerindeki değişimler boyanın istenen etkiyi göstermesini engelleyebilmektedir. Daha çok saçını sarı, kızıl, platin gibi açık renklere boyatan kadınlar, regl döneminde elde ettikleri saç renginden memnun kalmazlar. Boya tam olarak tutmadığı için beyazları kapatmak, istenen renk tonunu tutturmak mümkün olmamaktadır. Anlaşıldığı üzere bu dönemde saç boyatmanın sağlıksal anlamda bir zararı olmamaktadır. Sadece hormonal dengesizlikler nedeniyle istenilen sonuç elde edilememektedir.

Haberin Devamı

Unutulmamalıdır ki farklı saç tipleri, boyama sürecinde değişik tepkiler gösterebilir. Gözönünde bulundurulması gereken, saçın kalın mı yoksa ince telli mi olduğudur. Kalın telli saçların boyayı emme süresi daha fazladır. Bu nedenle boyama süresi daha uzun sürer. İnce telli saçlar boyayı daha kolay emeceğinden boyama süresi kısalır. Kuru veya permalı saçlardaysa boya çok hızlı emilir.

Peki bu dönemde saç boyatırken nelere dikkat edilmelidir?

DERİDE YANMA VE KAŞINTI

Adet döneminde, saçınız temizse yaptığınız boya işlemi saç derisinde kaşıntı ve yanma hissinin oluşmasına neden olabilir.

BOYANIN AKMA İHTİMALİ

Saçınız adet döneminde boyandığında, boya tutmuş bile olsa kısa süre içerisinde aktığını görme ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir.

SAÇ RENGİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİMLERE GİRİŞİLMEMELİ

Saç rengini tamamen değiştirmek istiyorsanız bunu adet döneminde yapmamanız yararınıza olabilir. Özellikli vücudunuzun fazla ısınması saç renginizde kızıllanmalara dolayısıyla da istediğiniz renk tonunun tutmasına engel olabilir.

BEYAZLARI KAPATMADA SORUN YAŞANABİLİR

Saçında beyazı olan kişiler adet dönemlerinde saç boyası yaptırmamaya özen göstermelidirler. Aksi halde yapılan boyada sorun yaşamanız muhtemel bir durumdur. Ne kadar boya yaparsanız yapın ya beyazlar kapanmayabilir ya da kolayca boya akıp gidebilir.

Haberin Devamı

RÖFLE VE BALYAJ İÇİN BELKİDE EN İDEAL DÖNEMDİR

Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları