Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm SoytürkYazarın Tüm Yazıları

Orgazm oluyorum ama yeterli olduğunu düşünmüyorum!

Aslında yeterli orgazma ulaşamamak kadınlar arasında en sık karşılaşılan cinsel problemlerden biridir. Yani hasta bazı durumlarda orgazm olurken bazen orgazm olamaz. Orgazm olamadığı zamanlar genelde cinsel birleşme esnasında veya hafif stres altında olduğu zamandır.

Haberin Devamı

Vajinismus tedavisi için gelen ve tedavisi başarı ile sonlandırılan çoğu hastada birkaç ay sonra en sık duyduğumuz şikâyet cinsel birleşme sırasında hiçbir şey hissetmiyorum şeklinde olur. Bu hastaların çoğu anorgazmik değildir. Yani klitoral uyarılma ile orgazm olabilir. Fakat cinsel birleşme sırasında uzun ve yoğun uyarılmaya ihtiyaç duyar ya da vibratör gibi yardımcı bir araç gerekir. Böyle bir hasta geldiğinde ‘’senin hiçbir şeyin yok’’ mu diyeceğiz; yoksa tedaviye mi alacağız. Bu tartışma konusudur.

ORGAZM OLAMAMA NEDENLERİ NELERDİR?

Tedavide hasta orgazm olamadığı durumda buna engel olan sebepleri bulup onu ortadan kaldırılmalıdır. Bazı durumlarda orgazmı olan, çoğunlukla cinsel birleşmede orgazma ulaşamayan bu hastaların tedavisi hiç orgazm olmayan hastalardan daha zordur. Ama burada amaç hastanın zevk alabildiği ve daha iyi uyarılabildiği cinsel birliktelik yaşamasını sağlamak olmalıdır.

Haberin Devamı

Yetersiz orgazm şikâyeti olan hastaların bir kısmında; evlilik içi çatışmalar, cinsel birliktelikte ilgili suçluluk hissi, gebe kalmaktan korkma, cinsellikle ilgili yanlış inanış ve düşünceler, yetersiz ön sevişme gibi nedenler olabilir. Tedavi bu nedenlere yönelik olmalı ve hastanın problemini böylece ortadan kaldırılır. Fakat çoğu kadında orgazm olamama nedeni için bir neden bulunmayabilir. Bu grup kadında kritoral orgazm vardır. Cinsel birleşmeden haz alabilir ama orgazma ulaşamaz veya yoğun uyarılmama gerektirir. Altta yatan bir sebep bulunamayan bu grup hastada tedavi başarısı biraz daha düşüktür. Fakat çiftin endişesi bu durumun doğal bir durum olduğu anlatılarak azaltılmalıdır. Tüm cinsel birlikteliklerde mutlaka vajinal birleşme ile orgazma ulaşmak gerekmediği anlatılmalıdır. Bu durumun kadınlar arasında normal bir değişken olduğu vurgulanmalıdır.

CİNSEL BİRLEŞMEDE ORGAZMA ULAŞMAK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

1- Öncelikle kendinizi cinselliğin akışına bırakmalısınız.
2- Cinsel birleşmenin verdiği uyarıya bağlı kalmaksızın ön sevişmeye daha uzun zaman ayırmalısınız.
3- Hoşunuza giden erotik fantezileri belirleyip bunu eşinizle paylaşmalısınız.
4- Cinsel birleşme sırasında kegel egzersizi yapmak hissedeceğiniz hazzı artıracaktır.

Haberin Devamı

Eşinizle birlikte cinsel birleşme anında eş zamanlı orgazm, oldukça haz verici bir durumdur. Fakat her zaman böyle olmayacağı akılda bulundurulmalıdır. Çünkü birleşme anında orgazm olmayı takıntı haline getirmek cinsel ilişki açısından yıkıcı bir durum yaratabilir.

Yazarın Tüm Yazıları