Turgay Karakaya
Turgay Karakaya
Turgay Karakaya

Vajina daraltma operasyonu kadınlarda cinsel zevki arttırır mı?

Kadınlar neden vajinal estetiğe ihtiyaç duyarlar? Vajinal estetik cinsel isteği ve performansı nasıl etkiler? Vajina daraltma operasyonu kadının cinsel isteğine nasıl etki yapar? Vajinal estetik kadınlarda öz güveni artırıyor ve cinsellikten alına zevk artıyor.

Haberin Devamı

VAJİNA DARALMANA NEDEN İHTİYAÇ DUYULUYOR?

Vajina daraltma operasyonu kadınlarda cinsel zevki arttırır mı

Vajen, esnek bir yapıya sahiptir. Genellikle erkeğin penis boyu ve kalınlığına göre bu esnekliğinden dolayı tam bir uyum sağlar. Fakat bazen yapısal olarak hiç doğum yapmamış kadınlarda bazen de vajinal doğum ya da doğumlardan sonra vajende gevşeme ve eski esnekliğini kaybetme durumu oluşmaktadır.

VAJİNA NEDEN GENİŞLER?

Vajina daraltma operasyonu kadınlarda cinsel zevki arttırır mı

Buna "epizyo" denen ve doğumu kolaylaştırmak için bizim yaptığımız kesiler ve doğum kanalı olan vajendeki istenmeyen yırtıklar da eklenince genişleme ve ilişkiden daha az zevk alma kaçınılmaz oluyor. Ayrıca bu yırtık dolayısı ile her tuvalet sonrası bilhassa yıkanma esnasında mikrop kapma ihtimali artmakta ve sık sık vajenit denen ve kötü kokulu akıntılara yol açan hastalıklar meydana gelmektedir.

GENİŞLEMİŞ VAJİNA CİNSEL İSTeKSİZLİĞE NEDEN OLUR MU?

Vajina daraltma operasyonu kadınlarda cinsel zevki arttırır mı

Genişlemiş ve estetik görünümü bozulmuş bir vajende, sık sık kötü kokulu akıntılarda oluyorsa; cinsel yaşam kalitesi çok düşmekte ve hem kadın hem de erkek ilişkiden kaçınmakta ve zevk alamaz hale gelmektedir.

VAJİNA DARALTMA OPERASYONU CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIYOR MU?

Vajina daraltma operasyonu kadınlarda cinsel zevki arttırır mı

Vajinadaki genişleme dolayısı ile yaşanan cinsel isteksizlik genellikle saklanır ya da eşler arasında pek konuşulmaz fakat çok yaygın bir yakınmadır. Çözüm hem basit hem de sonuçları çok yüz güldürücüdür. Vajenin yırtık ve estetik olarak kötü görünümlü alanları çıkartılır ve vajen ne kadar arzu ediyorsanız o kadar (tercihen iki parmak girişine müsaade edecek kadar) daraltılır. Bu işlem lokal ya da isteğe bağlı olarak genel anestezi ile yapılır. Bir hafta dikişler korunur. İşlemden sonra ilk ilişki 3-4 hafta sonra olabilecek duruma gelir. Herhangi bir daraltma memnuniyetsizliği halinde tekrar daraltılabilir veya çok dar olmuşsa tekrar istenen ölçüde genişletilebilir.

Vajinanın eski haline dönmesi hem fiziksel hem de psikolojik anlamda kadının öz güvenini artırır ve buna bağlı olarak cinsel performansta gözle görülür iyileşme sağlanır. Dolayısı ile cinsel isteğin üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Hem kadın hem de erkek ameliyat sonrasında çok daha kaliteli ve doyurucu bir cinsel hayata sahip oluyorla