Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Yüz tipinize göre hacimli dudaklar

Alt ve üst kısmı birbirine yakın dolgunluğa sahip çekici dudaklarıyla hafızalara kazınan ünlü Hollywood oyuncusu Monica Belluci’nin dudak yapısına sahip olmak aslında mümkün. Hyaluronik asit içerikli dudak dolgusu estetiğiyle hacimli, kontörlü ve nemli dudak yapısı oluşturularak, çekici, genç ve tutku dolu dudak görünümüyle fark yaratan bir yüz ifadesine kavuşulabilir.

Haberin Devamı

Dudak yapısını genetik faktör belirlerse de yaşlanmaya bağlı kollajen oluşumu ve hyaluronik asit miktarı, doku elastikiyeti azalmaktadır. Hücre kayıpları yaşanır. 

ARZULANAN DUDAK YAPISI

Her kadının kendine özgü dudak yapısı vardır. Alt ve üst dudak hacimleri farklı, büyüklük ve şekilleri farklıdır. Göz makyajı malzemesi kadar sık kullanılan rengarenk rujlar, kadının dudak güzelliğine verdiği önemi göstermektedir. Hacimli, sınır çizgileri belirgin, kontörlü, dudağı destekleyen hafif kalkık dudak çevresi dokusu hemen her kadının gıptayla baktığı ve arzuladığı dudak tasarımıdır.

MONİCA BELLUCİ’NİN DUDAK ŞEKLİ

Güzelliğiyle dikkat çeken sinema oyuncusu Monica Belluci, hemen her kadının sahip olmak isteyeceği, kıskanılacak dudaklarıyla da ön plana çıkmakta. Üst ve alt dudağı ortadan kenarlara doğru birbirine yakın hacimde. Bu tasarım, ünlü yıldızın dişilik imajına inanılmaz bir katkı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

DUDAK DOKUSU, DOLGU MADDESİYLE HIZLA BÜTÜNLEŞİYOR

Hyaluronik asit dolgusu, uzun yıllardır yüzün birçok bölgesinde olduğu gibi dudak estetiğinde de kullanılan pratik ve hızlı sonuç veren etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Dolgu içeriği, vücutla reaksiyona girmez, uyumludur, dokunun su tutma özelliğini arttırır. Dudaklarda doğal bir estetik görünüm yaratır. Dudak dokusu, hyaluronik asite hızlı bir şekilde yanıt verir. Çünkü dudakta damarlanma oldukça kalabalıktır. Hareketi yapısını da düşünürsek dolgu maddesi dokuyla hızla bütünleşir.

YÜZ TİPİNİZE YAKIŞAN HACİMLİ DUDAKLAR

Kolay şekil verme imkânı da sunan bu yöntemle üst ve alt dudağa, yüz tipine yakışan birçok hacim modellemesi yapılabilir. Dudaklar ve onu destekleyen çevre dokusu, istenilen hacim, doygunluk ve nemli bir görünüme kavuşur. Hyaluronik asit dolgusu, ciltteki kollajen oluşumunu destekleyek dudak dokusunun elastik yapısını korur, geliştirir. Yaşla birlikte hücre kayıpları sürecini durdurmaya ve hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur.

HYALURONİK ASİT İLE DUDAK DOLGUSU NASIL YAPILIR?

Hyaluronik asit ile dudak dolgusu işlemi son derece hızlı ve konforlu bir uygulamadır. İz bırakmayan enjeksiyon yöntemi ile hafif bir lokal anestezi altında belirlenen noktalara 15 ile 30 dakika arasında uygulanarak tamamlanır. Doktorunuzun tecrübesi ve tekniği sonuçların başarısı üzerinde direkt etkilidir.

Haberin Devamı

Yüz tipinize göre hacimli dudaklar

6 İLA 8 AY ARASI KALICILIK SAĞLIYOR

Uygulama sonrası hafif kızarıklık ve şişlikler ortalama 48 saat içinde geçmektedir. Hyaluronik asit dolgusunun etkisi ortalama 6 aydır. Bazı kadınlarda 8 aya kadar kalıcılığını korumaktadır. Sonrasında vücut tarafından emilir.

RAHATLIKLA TEKRARLANABİLİR

6 ila 8 ay sonra hyaluronik asit dolgusunu tekrar yaptırmanın, sağlık ve dudak estetiğini zamanla olumsuz etkileyecek bir zararı söz konusu değildir. İnce iğnelerle yapıldığı için iz kalmaz.

Sonuç olarak, diri, genç, hacimli ve tutkulu dudak imajı, doğal bir görünümle birleşerek yüz ifadesine belki de en etkili dişilik algısını kazandırmaktadır.