Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Her yaşta yaptırılabilen yüz gençleştirme operasyonu

Endoskopik alın germe ameliyatı ihtiyaç duyulan her yaşta yaptırılabilen, aynı zamanda şakak ve kaşların da estetik, genç görünmesini sağlayan etkili bir estetik operasyondur.

Haberin Devamı

Alın germede, klasik yöntemin saçlı kısımda bıraktığı büyük ameliyat izini ortadan kaldırarak, hastaya bu anlamda büyük bir avantaj sunan endoskopik alın germe ameliyatı 18 yaşın üzerinde hemen her yaştaki hasta için rahatlıkla uygulanabilmektedir. Kadınlarda olduğu kadar erkeklerin de tercih ettiği bu estetik işlem, yaşlılığın izlerini silen, daha genç, dinamik, daha taze bir yüz ifadesi ortaya çıkarmaktadır. 

Alın derisi ve deri altı kas dokusu genetik, yaşlanma gibi faktörler nedeniyle elastikiyetini, canlılığını kaybeder. Alında ve kaş arasında kırışıklıklar oluşur ve kişinin gerçek yaşını ele verir ya da olduğundan kesinlikle daha yaşlı gösterir. Alın dokusundaki bu deformasyon kaşların üzerine baskı yapıp, onları aşağı iter ve üzerinde kırışıklık şeklinde bir yığılma oluşturur. Alındaki bu kusur, şakak dokusunu baskılar ve göz kenarlarındaki kaz ayakları oluşumunu da hızlandırır. Yani yerçekiminin de etkisiyle yukarıdan aşağıya bir yığılma ile kırışıklıklar kaçınılmaz hale gelir.

Haberin Devamı

ENDOSKOPİK ALIN GERME AMELİYATI, 2 MİNİ KESİDEN YAPILIYOR

Endoskopik alın germe ameliyatı ortalama 1.5 saat süren bir operasyondur. 18 yaşın üzerinde her yaşta yaptırılabilir. Genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyonda tüm alın bölgesine gençleştirme estetiği yapılır. Saçlı deride 1 cm. kadar genellikle iki kesi açılır. Buradan mini kılavuz kamera ile alın bölgesine girilir. Monitörden kamera görüntüleri takip edilerek yine aynı kesilerden özel ameliyat aletleri ile kırışıklıklara yol açan kas dokusuna, kaşların alt kısmına kadar müdahale edilmektedir. Kas dokusunun bir kısmı kesilerek alınır. Müdahale sırasında serbestleşen alın derisi yukarı doğru gerdirilir. Özel, eriyen dikiş malzemesiyle ameliyat kesisi dikilir. Ameliyat sonlandırılır.

ALINLA BİRLİKTE KAŞ VE ŞAKAKLAR DA YUKARI ÇEKİLMEKTEDİR

 Her yaşta yaptırılabilen yüz gençleştirme operasyonu 

Endoskopik alın germe ameliyatı ile gergin, pürüzsüz bir alın bölgesi elde edilirken, gözün üzerine düşen kaşlar belli ölçüde çekilerek yukarıya konumlandırılır. Bu bakışların etkisini canlandırır ve güçlendirir. Alına komşu olan şakaklarda da şakak germe ameliyatı olmadan bir miktar gerdirme işlemi yapılmış olur. Şakak germe ameliyatları ayrıca yapılan tam sonuç veren operasyonlardır. Alın germede, germe işlemine bağlı olarak göz kenarlarındaki kaz ayaklarının da açıldığı görülecektir.

Haberin Devamı

ALIN GERME AMELİYAT SONRASI HASTALAR NASIL İYİLEŞİYOR?

Ameliyat sonrası iyileşme süreci hızlı ve hastanın günlük hayatını minimum etkileyecek düzeydedir. Genellikle 1 gün sonra hasta taburcu edilir. Ağrı duyulabilir, ancak düşük sevidedir ve ilaçlarla önlenir. Alın bölgesinde his kaybı genellikle endişeye yola açar. Kalıcı değil, geçicidir. Genellikle en fazla 1 hafta sürer. Ameliyata bağlı doğal bir sonuçtur. Taburcu işleminden en geç 24 saat sonra hasta, günlük işlerine dönebilmekte, 1 hafta içinde işbaşı yapabilmektedir. Morluk ve ödem hafif düzeydedir ve 1 haftada geçmektedir. 2-3 gün sonra pansuman çıkarılmakta, estetik dikişler 1 haftada kendiliğinden düşmektedir. Saçlı deride gizlenen ameliyat izleri zamanla kaybolmakta ve rahatsızlık yaratmamaktadır. Ameliyatta enfeksiyon ya da kanama riski minimum düzeydedir.

Haberin Devamı

HASTA İLK HAFTADA GENÇ ALIN DOKUSUNA KAVUŞUYOR

Endoskopik alın germe ameliyatından ortalama 20 gün sonra tempolu egzersizler ve günlük hayata tam bir dönüş sağlanır. Hasta, sonuçları yani kırışıklıkların olmadığı gergin ve genç bir alın dokusunu ilk haftadan itibaren görmektedir. Ancak tam iyileşme 60 ila 90 günü bulmaktadır. Ameliyat sonucunun kalıcılığı uzun yıllar sürmekte, yaşlanmanın aynı bölgede yaratacağı kırışıklık etkisini de frenlemektedir. Sonuç olarak, gergin genç bir alın bölgesi, hafif kalkık kaşlar, bir miktar yukarı kaldırılmış şakaklar ve azalmış kaz ayakları ile çok daha genç ve enerji dolu bir yüz ifadesi ortaya çıkar.