Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Geniş basenler dizleri vuruyor

Basenlerdeki aşırı yağlanma kadınları genellikle hep estetik açıdan rahatsız eder. Ancak genişleyen basenlerin, bu bölgedeki yok edilemeyen yağların önemli bir sağlık sorununa zemin hazırladığından pek haberdar değiliz. Yağlarla genişleyen basenler kadınların diz sağlığını tehlikeye sokuyor.

Haberin Devamı

Kadın anatomisi doğurganlık özelliği taşır. Bunun sonucu, erkeklere göre daha geniş bir leğen kemiğine sahipler. Yani basen bölgesi daha geniş. Kadınların ilk kilo aldıkları bölge çoğunlukla basenlerdir. Östrojen hormonu ergenlikle birlikte yoğun bir şekilde salgılandığı andan itibaren basenlerde bölgesel yağlanma ve genişleme iyice belirginleşir. Burada zamanla oluşan yağ hücreleri iri ve yok edilmeye karşı gerçekten inatçı özelliği sahiptir. Diyet ve sporla eritilse bile, diyet ve spora ara verildiğinde hızla tekrar ortaya çıkar. Yani vücuda yapışıp kalırlar ve ilerleyen yaşlarda çoğalma eğilimi gösterirler. Bu bölgedeki yağlanma en çok gebelik süreci ve doğum sonrasında ortaya çıkmaktadır. Ayrıca diyet yapıp sonra ara vermek, ardından tekrar diyet yapmak, özetle sık sık diyet yapmak da kalıcı yağlanmaya katkıda bulunur. 

Haberin Devamı

Geniş basenler dizleri vuruyor

ERKEKLERE GÖRE DİZ SAĞLIĞI RİSKİ 10 KAT DAHA YÜKSEK

Yağ miktarı, beden ağırlığının yüzde 30’unu geçerse birtakım sağlık sorunları için kapı aralanmış olur. Genişleyen basenlerin ilk etkileyeceği yer ise dizlerdir. Göbek ve bel çevresinden de kilo alımı söz konusuysa bu yükün yaratacağı etki daha da artacak, dizler içe dönük bir görünüme sahip olacaktır. Bu şu anlama geliyor: Zorlanan diz bağları ve kıkırdaklardaki deformasyonlar zamanla artacak, diz eklemi, yaralanmalara daha açık hale gelecektir. Kadınlığın, anaçlığın ve doğurganlığın sembollerinden olan basendeki fazla yağlar, maalesef kadının diz problemleri riskini erkeklere göre 10 kat daha fazla arttırıyor.

Basenlerdeki fazla yağların kalıcı olarak yok edilmesine yönelik tedavi seçenekleri son yıllarda estetik cerrahinin en iyi olduğu uzmanlık alanlarından biri haline geldi. Lazer lipoliz ve liposuction yöntemleri, hasta memnuniyetini üst seviyede sağlayan yağ aldırma ve vücut şekillendirme teknikleri olarak ön plana çıktı.

Geniş basenler dizleri vuruyor

GENİŞ BASENLERDEN 1 SAATTE KURTULMAK MÜMKÜN

Basenlerdeki inatçı yağlardan kurtularak diz sağlığını korumanızı sağlayacak lazer lipoliz yöntemiyle basenlerde biriken fazla yağları, küçük kesilerden girerek verdiğimiz güçlü lazer ışınlarıyla parçalıyoruz. Sıvılaştırılan yağ dokusunun önemli bir kısmı vücut tarafından emilerek yok ediliyor. Çok fazla yağ dokusu varsa, liposuction yöntemiyle bunları dışarı alıyoruz. Hastanın durumuna göre uyguladığımız anestezi yöntemi altında yaptığımız işlem, ortalama 1 saat sürmektedir.

Haberin Devamı

Konforlu bir iyileşme sürecine giren hastalar, 2 ila 3 gün sonra iş hayatına başlayabiliyor. Operasyon bölgesindeki kesiler minik olduğu için dikiş atılmıyor. O nedenle dikiş izi söz konusu olmuyor. Kesi izi de zamanla ten rengine bürünüyor. Lazer ışınları aynı zamanda deride oluşan gevşekliği de ortadan kaldırarak daha sıkı bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Tam iyileşme ortalama 2 ayda sağlanıyor.

Sonuç olarak, fazla yağ dokusu tamamen yok edilerek hem estetik bir basen formu ortaya çıkarılıyor hem de dizin üzerine binen yük ortadan kaldırılarak diz sağlığı korunuyor.