Genital bölge estetiğinde ‘genital prp’ uygulaması

Genital bölge ile ilgili uygulamalar özellikle son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Labioplasti (iç dudak estetiği), vajina daraltma, doğum izlerinin silinmesi, lazer ve radyofrekans ile vajina gençleştirme en yeni teknolojiler arasında yer alıyor. Cerrahi olmayan diğer bir uygulama da genital bölgeye PRP (Platelet Rich Plasma) enjeksiyonu. Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, genital PRP hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladı.

Haberin Devamı

PRP NEDİR?

PRP- İngilizce köken olarak ‘Platelet Rich Plasma‘ baş harflerinden oluşan bir tedavi şekli; kanın ‘platelet’ adı verilen pıhtılaşma hücrelerinden yoğun sıvı kısmını tarif ediyor. PRP diz, eklem, menüsküs tedavisinden kalp hücre yenilenmesine, dermatolojik bazı hastalıklardan kozmetik olarak dekolte cilt yenileme tedavilerine, ağız-diş sağlığından romatizmal hastalıklara kadar tıbbın pek çok alanında yıllardır kullanılıyor. Genital bölge gençleştirme amacıyla kullanımı ise oldukça yeni.

Genital bölge estetiğinde ‘genital prp’ uygulaması

PRP NASIL YAPILIR, NASIL ETKİ EDER?

PRP hazırlığı için öncelikle koldan bir miktar kan alınıyor. Alınan kan santrifüj cihazı içinde belirli bir hızda döndürülüyor ve böylelikle kanın açık sarı renkli plazması ile alyuvarlardan oluşan kırmızı kısmı birbirinden ayrılmış oluyor. Plazma içinde alınan pıhtılaşma faktörlerinden zengin kısım enjektörle çekilerek vücudun belirli bölgelerine enjekte ediliyor. Enjekte edilen bölgelerde plateletlerin ortama saldığı ‘Growth Faktörler’(Büyüme faktörleri) ile dokuda hızlı bir şekilde kolajen bağ dokusu sentezi ile yenileme süreci de başlamış oluyor. 

GENİTAL PRP NEDİR? 

Genital PRP hem iç hem de dış genital bölgeye uygulanabiliyor. Dış genital alana yapılan PRP enjeksiyonları ile dış dudaklarda renk açılması, parlaklık ve dolgunluk elde etmek mümkün. Hafif düzeydeki kırışıklıklar da birkaç seansta giderilebiliyor. Genital bölgeye PRP enjeksiyonu genelde herhangi bir anestezi işlemi gerektirmiyor. Kullanılan çok ince uçlu enjektörler sayesinde işlem oldukça ağrısız bir şekilde gerçekleşiyor.

CİNSEL İLİŞKİDE HAZ VE ORGAZM İÇİN GENİTAL PRP NASIL ETKİ EDER?

İç genital alan ve klitoris çevresine yapılan PRP enjeksiyonları da yine bu bölgedeki bağ dokusu sentezini ve kan dolaşımını arttırıyor. Böylelikle kadınlarda cinsel isteksizlik, orgazm olamama, cinsel ilişkide hissetmeme gibi problemeler için çözüm üretebiliyor. Vajina sıkılaşma ve gençleşme tedavilerinde de kullanılabiliyor. Ayrıca vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı sorunları için de oldukça yararlı sonuçlar veriyor.

Genital PRP tek başına bir tedavi seçeneği olabileceği gibi, genital bölgeye lazer, radyofrekans gibi uygulamalara ilaveten de yapılabiliyor. Kombinasyon tedavilerinde elde edilen sonuçlar da hastalar arasında oldukça yüz güldürücü olmakta. İsteğe göre tek bir seanstan birkaç seansa kadar periyodik bir şekilde uygulanmasının bir sakıncası yok. Enjekte edilen kısım kişinin tamamen kendi kanı olduğu için hiçbir komplikasyon oranı da içermiyor.

Genital PRP günümüzde hem iç hem de dış genital bölge için kadınlara uygulanan, hem estetik hem de işlevsel açılardan oldukça yararları olan yeni bir tedavi şekli olarak kabul ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları