Sibel Örsal
Sibel Örsal
Sibel Örsal

Sağlıklı ve güzel dişler sizi daha genç gösterir!

Sağlıksız diş etleri, diş estetiğini olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Genelde sadece iyi yapılmış dişlerle kişiye ilk sorulan yüzünü gerdirip gerdirmediğidir. Burada önemli olan kişiye göre bir plan ve tasarım yapmaktır. Her şey milimetrik olarak önemlidir. Diş etinin görünmesi, yüz şekli, boy, ten rengi her şey bütündür.

Güzel sanatlara ait eserler meydana getirmekte bilgi ve ustalığı olan, o işi meslek edinerek sanatla uğraşanlara sanatkar denir. Diş hekimi bu noktada artık bir sanatçı da olmalıdır. Konu estetikse bakış bu yönde olmalıdır.

Dişleriniz sağlıksızsa kalbiniz tehlike altında!

İnsana en çok yakışan şey içten bir gülümseme, bir kahkahadır. Gözlerimiz ve dişlerimiz bizi gülerken şekillendirir. Güzel, sağlıklı dişler kişiyi daima mutlu eder. Tabi ki konu sadece estetik olmamalıdır. Diş sağlığı, beden sağlığının anahtarıdır. Diş etiniz kanıyorsa siz hastasınızdır. Bugün kanayan diş etiniz gelecekte dişinizi kaybedeceğinizin sinyalidir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda kalbiniz, beyniniz tehlike altındadır. Psikolojik olarak yaklaştığınızda, kanayan diş eti ağız kokusu demektir. Bu da sizin sosyal iletişiminizin azalması ve depresyonu belki de bir sebebi olabilir.

Estetik diş hekimliği dediğinizde tek başına bir branş değildir. Öncelikle diş etlerinizin çok sağlıklı olması gereklidir. Diş eti sağlığı olmaksızın en iyi malzeme ya da estetik de yapılsa da sonuç başarısızlıktır. Artık estetikte minimal doku kaybıyla maksimum estetik sağlamak en önemlisidir.

Yani sağlıklı diş etleri, minimal diş kesimi ve en yüksek estetikten oluşur. Diş hekimliğinde teknoloji ve malzemeler ne kadar ilerlerse ilerlesin, diş eti sağlığı kişinin kendi bakımı ile ilgilidir ve teknoloji bu hastalığı engellemez. Dişleri temiz tutmak ve kontrol, hastanın sanatıdır.