Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Gebelikte hayvan beslemek bebeğe zarar verir mi?

Gebelikte evcil hayvan beslemenin tedbirleri alındıktan sonra hiçbir zararı yoktur. Evinizde beslediğiniz küçük dostlarımızın aşılarının tam olması, hijyenik ve temiz bir bakım ile bakıldıkları takdirde sizi hiçbir sorunla karşı karşıya bırakmayacaktır. Size hayvanlardan geçebilecek olan bazı hastalıklar vardır. Bunların gebelik öncesinde veya gebeliğin başında önlemlerin ve tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Haberin Devamı

TOKSOPLAZMAYA DİKKAT!

Köpek, kedi, kuş, tavşan vb. hayvanlarında taşıdıkları veya dolaylı yollarla bulaştırdıkları hastalıklar vardır. Bunlardan en önemlisi kedilerin bulaştırdığı "toksoplazma" enfeksiyonudur. Bu enfeksiyona çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde oldukça büyük problemler oluşturabilie. Toksoplazma, kedi dışkısı bulaşmış sebze ve meyvelerin iyi yıkanmaması veya iyi pişirilmemesi yolu ile geçer.

Gebelikte hayvan beslemek bebeğe zarar verir mi

TOKSOPLAZMA NELERE SEBEB OLUR?

  • Düşük, erken doğum, anamoli bebek gibi sorunlara neden olmaktadır.
  • Bu gibi ağır sonuçlarla uğraşmamak için, evcil bir hayvanınız var ise hayvanınızın her türlü aşısını ve uygun ortamı ayarladıktan sonra sizinle kalmasının bir sakıncası yoktur.
  • Bu hayvanların kaldıkları yerlerin hijyen kurallarına uygun olması gerekmektedir.
  • Eğer bu koşullar sağlanmaz ise bakteri üremeye başlar.
  • Hamile bayanlar, evcil hayvanlarını tabi ki sevebilirler fakat çok fazla temas kurulması tavsiye edilmemektedir ve anne adayı mutlaka hayvana temastan sonra ellerini hiçbir yere sürmeden iyice yıkamalıdır.

 Gebelikte hayvan beslemek bebeğe zarar verir mi 

HAMİLELER HAYVANLA YAKIN TEMASTAN KAÇINMALI

Hayvanlarının bakımlarını, aşılarının, yaptıktan sonra rahatlıkla onlarla zaman geçirmeye ve beslemeye devam edebilirsiniz. Toparlayacak olursak gebelik döneminde evcil hayvan beslemenizin çok da sakıncası yoktur. Fakat hayvanlarla çok da yakın temaslar kurmamanız gerekmektedir. Yani evinizde evcil hayvan besliyorsanız tedbirleri almanız gerekmektedir. Hayvanlardan bulaşan bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıklarında önlemlerinin alınması gerekmektedir. Eğer evcil hayvan beslemeye kararlıysanız hayvanınızın aşılarının tam olması gerekmektedir ve hijyenik kurallarda beslenmelidir. Aksi takdirde bu hayvanlardan size hastalık geçebilir. 

[fotogaleri=1137,1587,1219]

HAFTA HAFTA GEBELİK