İyi görünmekte cinsiyet ayrımı yoktur!

Günümüzde bakım ve plastik cerrahide cinsiyet ayrımı yoktur. Erkekler de kadınlar kadar dış görünüşlerine dikkat ederler, yaşlandıkça formda kalabilmek için gerektiğinde küçük ayrıntılar için doktorlarına danışırlar, günlük bakımlarını da ihmal etmezler.

Haberin Devamı

Ancak işler bununla da bitmiyor; erkekler kilo vermek, bel çevresindeki yağlardan kurtulmak ve saçlarını daha kalın hale getirmek için sıklıkla uzmanlara danışıyor.

Yaşlanmanın etkilerini azaltmak ve memnuniyetsizlik yaratan bölgelere müdahale etmek amacıyla tasarlanmış güzellik uygulamalarına hem erkekler hem de kadınlar ilgi gösteriyor.

Kırışıklıklar için tercih: Botoks

Botoksun etkileri 3. günde başlar, 10 gün içerisinde tamamen etkili olur ve ortalama 4 - 6 ay kadar sürer. İfade çizgilerinin derinleşmesini önlemek için erkeklere botoks kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü erkeklerin cilt yapısı kadınlara göre yaşı daha erken gösterir.

Genç görünüm için tercih: Dolgu

Hyalüronik asit dolguları, geniş kullanım alanı ve hızlı sonuçları nedeniyle her yaştan insan arasında giderek daha popüler hale geliyor. Hyalüronik asit, cildimizde doğal olarak bulunan, nemi tutan ve cildin nemli ve dolgun kalmasına yardımcı olan bir maddedir. Ancak yetişkinler yaşlandıkça yüz hacimleri azalmaya ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Hyalüronik asit dermal dolgu maddeleri, kollajen ve elastin üretimini uyararak vücudun ve yüzün çeşitli bölgelerine hacim kazandırır, sağlıklı ve genç bir görünüm kazandırır ve nemlendirme sağlar.

Çene kemiği gibi erkeksi özelliklerin ön plana çıkarılması ve yüzde daha köşeli bir görünüm yaratılması erkekler için tercih haline gelmiştir. Buna maskülinizasyon denir ve bu görünüme ulaşmak için hyalüronik asit dolguları kullanılır. Diğer kullanım alanları arasında gençleştirme, göz altı kırışıklıklarının ve kaş çatma çizgilerinin düzeltilmesi ve doğal görünümü korurken yüz özelliklerinin genel olarak iyileştirilmesi yer alır.
Bu yazı, yalnızca bir danışmanın bilgilendirmesi niteliğindedir, hekim tavsiyesi veya tanısı yerine geçmemektedir.

Yazarın Tüm Yazıları