Tekrarlayan gebelik kaybı öyküsü olanlara öneriler

Annelik duygusuna ulaşmak bazen biz kadınlar için hiç kolay olmuyor. Bu süreçte bazen tekrarlayan kayıplar yaşayabiliyor fiziksel ve duygusal travmasını yaşamakta zorunda kalabiliyoruz.

Haberin Devamı

Tekrarlayan gebelik kayıplarının nedeni çoğu hastada tam olarak bilinmese de, hastalarımıza bu açıklanamayan süreçte ön detoks programlarına başlamaları için yönlendirici olabiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki medikal detoksa başladığımız ve takibi yapılan vücudunda yüklenme olduğu düşünülen hastalarda detoks sonrası sağlıklı gebelikler olmaktadır.

Medikal detoks öncesi ve devamında  alkol ve sigara tüketimi varsa hastadan mutlaka bırakmasını istiyoruz. Ardından vücuttaki tüm detoks mekanizmalarını kullanmak adına mutlak bol su tüketmesini istiyoruz.

Özellikle egzersiz sonrası sauna ve aralıklı hamam kullanılmasını önerilmektedir. Bu sayede ter yolu ile de toksinlerin atılımı gerçekleşmektedir. Bunun dışında her yazımızda vurguladığımız gibi manyetik alan etkilerinden olabildiğince uzak durmalı, ulaşımımız mümkünse koruyucu cihazları üzerimizde taşımaya özen göstermeliyiz. Özellikle manyetik alan hasarını önlemek ve yumurta kalitesini arttırıcı etkisinden faydalanmak için e vitamini takviyesi almalı ve bu vitaminden zengin yiyecekleri diyetimize eklemeliyiz.

Haberin Devamı

• Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler.
• Ispanak, marul, tere, maydanoz, lahana, brokoli, balkabağı, kereviz gibi sebzeler.
• Ton balığı, somon, sardalye ve hamsi gibi yağlı balıklar.
• Muz, kivi, avokado, mango gibi meyveler.
• Domates, Patates.

Vücutta bağ dokumuzda yaygın olarak bulunduğunu düşündüğümüz toksin ve ağır metalleri atmak için şelasyon etkisi yüksek besinleri tüketmeliyiz. Özellikle karaciğer üzerinde etkili besinleri tüketmeye özen göstermeli ve beslenmemizde bitkisel ağırlıklı beslenmeliyiz. Enginar, yeşil çay, semizotu, brokoli gibi...

Eş zamanlı olarak toksinlerin bağırsaklardan atılımı kolaylaştırmak için lifli posalı gıda tüketimimizi arttırmalıyız.

Diyetimizden doktorumuzun uygun gördüğü şekil ve süre ile;

• Gluten içeren besinler,
• Şeker,
• Süt ve duruma göre gerekirse diğer süt ürünleri,
• Kırmızı et,
• Mayalı yiyecekler uygun süre ile çıkarılmalı ve gerekli takviyeler eklenerek doktor kontrolünde sürece devam edilmelidir.

Haberin Devamı

Özellikle eş zamanlı kilo verme öyküsü olan hastalarda temizlenme süreci biraz daha uzun süreceği ancak hızlı yanıt vereceği göz önüne alınarak detoks süreci tamamlandıktan sonra gebelik planlanmalıdır. 

Yazarın Tüm Yazıları