Gözlerimiz bizi ele veriyor

Bizler yaş aldıkça genç görünümümüz de eskisi gibi gençliğini, tazeliğini ve canlılığını kaybetmeye başlıyor. Cildimize istediğimiz kadar bakım yapalım, istediğimiz kadar müdahalede bulunalım göz çevremiz yaşımızı da gerçekleri de ele veriyor. Bu nedenle bu haftaki köşemde sizlere göz çevresi için neler yapılabilir, yılların göz çevremizdeki etkisi nasıl azaltılabilir bunu anlatacağım.

Haberin Devamı

MİMİKLERİNİ DAHA FAZLA KULLANANLARIN KIRIŞIKLIĞI DAHA FAZLA OLUYOR

Belli bir yaştan sonra cildimizdeki kolajen azalırken dış faktörler, tüketim alışkanlıkları, uyku düzeni, genetik mirasımız yaş almanın etkili belirtilerini ne yazık ki yüz bölgemizde özellikle de göz çevresinde kendini ele veriyor. Benden size küçük bir tüyo. Eğer mimiklerinizi daha fazla kullanıyorsanız ne yazık ki yaşıtlarınıza kıyasla göz çevresinde daha fazla kırışıklık vs. görebilirsiniz. Tüm bu nedenleri düşününce göz çevremize daha fazla özen göstermemiz gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

SADECE İNCE ÇİZGİLERE ODAKLANMAYIN 

Göz çevresini ihmal etmeniz biraz daha yaşlı gösterebileceğini hatırlatmak isterim. “Peki ne yapmalıyız” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Her zaman belirttiğim gibi göz çevremiz için de bütünsel bir yaklaşımı benimsemeliyiz. Yani sadece ince çizgileri odaklanmak yerine eğer koyu renk halkalara ya da gözaltında çökme ile oluşan çukur görünümü de iyileştirme yoluna gidilebilir.

GÖZ ÇEVRESİ KREMİNİ İHMAL ETMEYİN

Göz çevresini iyileştirmek, daha iyi bir görünüm elde etmek için müdahalelerin yanı sıra eğer kullanıyorsanız sigara, alkol tüketimine en aza indirmeli ve uykunuzu da düzene sokmalısınız. Özellikle uykusuzluk sağlıksız bir görünümün ortaya çıkmasındaki en büyük etkenler arasında yer alıyor. Ve cilt tipinize, ihtiyaca uygun göz çevresi kremini de ihmal etmeden kullanmalısınız. Eğer göz çevrenizi içten ve dıştan desteklerseniz aynaya baktığınız zaman sizi mutlu eden bir görünüme sahip olabilirsiniz.

"GÖZ ÇEVREMDE İNCE KIRIŞIKLIKLAR OLUŞMAYA BAŞLADI, NE YAPMALIYIM?"

Botoks en yaygın iyileştirme yöntemi

Kaz ayağı çizgileri denince akla ilk olarak botoks geliyor. Botoks, kaz ayağı çizgilerinin görünümünün iyileştirmesinde en çok tercih edilen yöntem. Botilium toksini kaz ayağı çizgilerine, kırışıklıklara değil etrafında bulunan kaslara paralel olarak yapılarak kasların rahatlaması sağlanır ve dolaylı olarak çizgilerin görünümlerinde iyileşme elde edilir. İşlemden sonra mercimek büyüklüğünde şişlikler görülebilir. Hemen ifade edeyim ki endişe edilmemesi gereken bu şişlikler çok kısa sürede kendiliğinden kaybolur. Anesteziye gerek guyulmadan yapılabilen bu uygulama sırasında herhangi bir ağrı hissedilmiyor. Buz kompresi ile uygulamanın konforu artırılabilir. Etkileri ise uygulamanın ardından 3 gün sonra alınıyor. Hemen güzel bir haber vereyim, gözle görünür sonuçlar ise 7 ila 15 gün sonra gözle görülür hale geliyor. Yaklaşık 2 hafta sonra ise kontrolü yapılarak yetersiz olan bölgeler veya asimetriler varsa tekrar işlem yapılır.

ALTIN ÜTÜ NEDİR?

Yaşınızın ilerlemesi göz kapağınızda, göz çevrenizde ve kaş aranızda yorgun görünümün yanısıra kırışıklıklara ve sarkmalara neden olur. İfade ve bakışlarınızı etkileyen bu sorundan 45-60 dakikada kurtulabilirsiniz. Kansız, bıçaksız "Altın Ütü" adı verilen uygulama sayesinde cildinizin en hassas bölgeleri sıkışarak gerilir ve gözenekler daralır. Kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı en aza iner. İleri düzeyde radyofrekans sistemi kullanıldığı için, cildi ütüleme mantığı ile çalışır. Sürülen jel ile uygulamanın konforu arttırılır. Ağrı, sızı hissetmezsiniz. 

ALTIN ÜTÜ UYGULAMASI ETKİSİNİ NE ZAMAN GÖZTERİYOR?

Öğle molasında bile yapılabilen bu uygulama cildin durumuna göre 1 ila 4 seans arasında uygulanıyor. Altı ay içinde artarak devam ediyor. 

GÖZ ÇEVREMDE KOYU RENK HALKALAR VE ÇÖKÜNTÜLER VAR. ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Ah biz kadınlar. Söz konusu göz çevremiz olduğumuz zaman çeşitli çözümleri nasıl arıyoruz değil mi? Göz çevremizdeki koyu renk halkalar ve çöküntüler en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorun için yapılacak uygulamalardan biri gözaltı ışık dolgusu olarak bilinen Hyaluronik Asit enjeksiyonları. Özel olarak göz çevresi için geliştirilmiş olan uygulama göz çevresinin koyu renk halkaların aydınlanmasında, çukurlukların giderilmesinde önerdiğimiz ve tercih ettiğimiz bir uygulama. Bunun yanı sıra özellikle cilt kuruluğuna bağlı olarak ortaya çıkan ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde, öncelikle göz çevresinin hyaluronik asit bazlı enjeksiyonlarla nem tutması, varsa ödemin dağıtılması sağlanıyor. Hyaluronik Asit bazlı içeriğinde yüksek oranda antioksidan Mannitol bulunan H100 aşısı, somon balığı proteinlerinden elde edilen Somon DNA uygulamaları göz çevresinde etkin sonuç aldığımız bazı uygulamalar.

Yazarın Tüm Yazıları