Kanınızdan gelen güzellik

Yaz aylarının son günlerinde eve dönüş başladı. Deniz, kum, güneş derken cildimiz yeterince yorgun düştü. Peki, cildinizin bakımı için planınızı yaptınız mı?

Haberin Devamı

Cildimiz bizim en değerli giysimiz, bakımı da süreklilik ve titizlik istiyor. Güneşten korumak cilt bakımının temelini oluşturuyor ama çoğu zaman destek almak gerekiyor. Cilt tipine göre uygulanabilecek birçok farklı cilt bakımı yöntemleri mevcut. Kimyasal peeling, lazer uygulamaları ve mezoterapi yöntemleri bunların başında geliyor. Benim size anlatacağım yöntem ise PRP.

1940 yılında uzun süreli yaraların tedavisinde kullanılmaya başlanan ve sonrasında doku yenilenmesi üzerindeki etkisinin anlaşılmasıyla medikal sektöründe kendine yer bulan PRP uygulaması, kanımızda bulunan pıhtılaşma hücrelerinin özel yöntemlerle elde edilip kullanılması prensibine dayanıyor. PRP, tendon iltihabında, eklem harabiyetlerinin tedavisinde, diş eti hastalıklarında, saç dökülmesinin durdurulmasında, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde hatta kadınlarda gebelik için yumurtaların kalitesinin arttırılmasında kullanılmaktadır. Biz plastik cerrahlar ise cilt kalitesinin arttırılması, güneş lekelerinin azaltılması ve ince kırışıklıkların giderilmesi için PRP'den faydalanıyoruz. Bir cihaz yardımıyla, neredeyse ağrısız olarak PRP uygulamasını lokal anestezik kremler eşliğinde tamamlıyoruz.

Haberin Devamı

Yılda 1 kez, en az 4 seans olacak şekilde uygulanan PRP cildinizin onarımını, yenilenmesini, güneşin verdiği hasarın tedavisini hatta cildin gençleşmesini sağlıyor. Bu yöntemin en büyük avantajı birçok mezoterapi ürününden çok daha üstün olması ve hiçbir yan etkisinin bulunmaması. En basit düşünce şekliyle sizin kanınızı size geri veriyoruz. Cildimizi tazelemek için çareyi uzaklarda aramayın, güzellik sizin içinizde!

Yazarın Tüm Yazıları