Mide botoksu hakkında merak edilen 5 soru

Mide botoksu, Türkiye'de çok yeni ve en çok merak edilen konulardan biri. Hal böyle olunca son zamanlarda mide botoksu hakkında sayısız içerik, yorum ya da reklam görmüş olabilirsiniz. Bu nedenle sizin için bu hafta mide botoksu konusunda en çok merak edilen 10 soruyu cevaplamak istiyorum.

Haberin Devamı

1-MİDE BOTOKSU KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Mide botoksu, uzun zaman diyet ve egzersiz ile kilo veremeyen, vücut kitle endeksi 27-35 arasında olup, 10-20 kg arası fazlalığı bulunan ve herhangi bir kas rahatsızlığı olmayan kişilere uygulanmaktadır.

2-MİDE BOTOKSU BİR AMELİYAT MI?

Hayır, mide botoksu bir ameliyat değildir. Anestezi altında endoskopik olarak yapılan bir işlemdir.

3-MİDE BOTOKSU İZ BIRAKIR MI?

Hayır, mide botoksu ameliyat olmadığı için yara ya da kesi izi bırakmaz.

4-MİDE BOTOKSUNUN YAN ETKİSİ VAR MI?

Mide botoksunun şimdiye dek bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.

5-MİDE BOTOKSU SONRASI BESLENME NASIL OLMALIDIR?

Öncelikle iyi bilinmelidir ki diğer tedavi yöntemleri gibi mide botoksundan da mucize beklememek gerekir. Mide botoksu diyete yardımcı araçtır. Botoks sonrası tokluk süresi uzadığı, daha az porsiyonla doygunluk hissedilen bu dönemde mutlaka beslenmeye dikkat edilmelidir. Bu nedenle mide botoksu sonrası aşırı yağlı, karbonhidratlı gıdalar, alkollü ya da gazlı içecekler tüketilmemelidir.

Sonuç olarak sağlıklı beslenme programına uyum sağlayarak ve sık egzersiz ile mide botoksundan maksimum fayda sağlanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları