Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Nişantaşı’nda da, Karaköy gibi “Bakery Cafe” konsepti gün geçtikçe artıyor. Bu kafeleri tek bir yazıda toplayıp biraz da olsa size yardımcı olmak istedim. İşte Nişantaşı’nda favori duraklarım…

Haberin Devamı

Nişantaşı’nda da, Karaköy gibi “Bakery Cafe” konsepti gün geçtikçe artıyor. Hem dekorasyon ve lezzet açısından başarılı hem de köpeğimiz Oreo ile gidebileceğimiz kafe sayısının yükselmesi beni oldukça mutlu ediyor. Bu kafeleri tek bir yazıda toplayıp biraz da olsa size yardımcı olmak istedim. İşte Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım…

KRUVASAN 

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Hem fiyat hem de lezzet açısından uygun bir yer. Burada tatlı ve tuzlu, çeşit çeşit kruvasanlar mevcut. Kruvasan cenneti desek yeridir. Ayrıca sadece kruvasanla sınırlı olduğunu düşünmeyin burada; ev yapımı reçeller, sandviçler, kişler ve ekmekler de bulunuyor hem de günlük.

Haberin Devamı

GRANDMA 

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Beyazın ağırlıkta olduğu bu mekanın tatlılarına ve tuzlularına hayranım. Daha çok atıştırmalık şeyler düşünün, bir de kendi yaptıkları ekmekleri çok lezizmiş her ne kadar daha tadamasam da, bilginiz olsun. Küçük ama içi, dışı çok tatlı bir mekan. Kendinizi yurt dışında hissedeceğinize eminim. Kişler, turtalar, unsuz çikolatalı kekler benim daha çok ilgimi çekse de sağlıklı salata çeşitleri ve çorbalar da burada mevcut. Yumurtalı, cheddarlı bagel da burada oldukça favoriymiş bilginize…

LA PÂTESSERİE LUNE 

 Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım 

Dışarıdan gördüğünüzde adeta bir Fransız pastanesi La Pâtisserie Lune. Yalnız dışarıdan bakıp küçük bir mekan olduğunu düşünmeyin çünkü arkada gizli keyifli bir bahçesi de var. Ben macaronlarını çok beğendim, tavsiye ederim. Ben her zaman kahveden yana olsam da çeşit çeşit çay seçenekleri de burada mevcut.

SİXTY BEANS 

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Haberin Devamı

Krepleri ve kahvesiyle favoriniz haline gelecek bir mekan Sixty Beans. Özellikle mozzarella, domates ve pesto sostan oluşan galette caprese, hamuru karabuğday ile hazırlanan krepleri şahane! Tatlı-tuzlu her çeşidini denemek lazım derim.

MOC İSTANBUL - MİNİSTRY OF COFFEE 

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Aranızda benim gibi Freelance çalışanlar varsa özellikle dikkat! Alın bilgisayarınızı, etrafınızı saran kitaplar eşliğinde bir yandan huzurla kahvenizi yudumlayın bir yandan da leziz tatlılarını deneyin. Gerçek kahve tadını arıyorsanız 12 farklı ülkeden getirtilen yeşil kahve çekirdeklerini kendi kavuran ve harmanlayan MOC İstanbul’u kesinlikle öneririm.
Kahve dışında MOC İstanbul’da, Fransa’dan gelen çikolatalı kruvasanlar, tatlılar, fırında İspanyol omlet öncelik vermeniz gereken seçeneklerden.

Haberin Devamı

SUNDAY 

Nişantaşı’nda yeni favori duraklarım

Grandma’nın sırasında yer alan bu mekan da Freelance çalışanlar için oldukça uygun. Üst katında bilgisayarınızla işinizi halledebilir, alt katında dışarıda ise derginizi, gazetenizi okuyup ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Julius Meinl kahveleriyle oldukça popüler bir mekan.