Neriman İnanç
Neriman İnanç
Neriman İnanç

Sonbaharda mutlaka vişne tüketin!

Vücut direncinin artıran mucize meyve vişne, ödemlerin atılmasına da yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Vişnenin içeriğinde; vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelliği veren ‘antosiyanin’ maddesi bulunuyor. Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda antioksidan madde içeren vişnenin özellikle sonbahar döneminde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Vişne; içindeki potasyum, kalsiyum ve fosfor sayesinde ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturuyor. Yapılan araştırmalara göre vişne suyu, antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride bırakıyor. Vişne ve vişne suyu ayrıca, nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmak için önemlidir.

Belirlenen en yüksek antioksidan özelliğe sahip 50 besin arasında 14. sırada yer alan vişnenin suyunun tüketimi, bahar aylarında düşen direnci artırır. Vişne suyu ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip. Mucize meyve vişne; ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor.

EV YAPIMI VİŞNE SUYU TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!