Bir kadına ancak karnındaki bebek tekme atabilir

Eşimin ilk tekmeyi hissettiğinde attığı çığlığı sanırım hiç unutmayacağım.

Haberin Devamı

Hamileliği yaşayan ve o ilk tekmeyi hisseden tüm anneler sanırım o andaki heyecan ve korkularını hayatları boyunca unutamayacaklardır. Eşimin ilk tekmeyi hissettiğindeki attığı çığlığı da sanırım ben hiç unutmayacağım. İlk tekmeden önceki hareketlerin genelde tarifi baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması şeklindeydi. 7.ayı bitirip 8. aya girdiğimizde ise o ilk tekmeleri dışarıdan gözlemlemek bile çok heyecan verici diyebilirim. Her yemekten sonra anne karnındaki o hareketler ve yer değiştirmelerse gözle görülür hale geliyor.

Uyumak için yattığımızda, sağına yatan eşim tekmelerin sıkılığından dolayı sola yattığında hareketlerin kesilmesi ile uykuya dalabiliyordu. Ancak son muayene de doktorumuzdan öğrendiğimiz ise bu tekmeler onun sağlıklı ve normal şekilde hayatına devam ettiğinin göstergesi olduğuydu. Ne kadar çok tekme ve hareket o kadar çok bebeğin mutlu olduğunun bir işaretiymiş.

Haberin Devamı

Doğumdan sonra bebeğe kimin bakacağı tüm çalışan anneler ve babalar için sanırım sorunların en başında yer alıyordur. Bir bebeği en iyi büyütecek kişi annesinden başkası değildir. Hayat şartlarının gereksinimlerinden dolayı annenin çalışması gerektiği durumlarda ise imdada anneanneler ya da babaanneler yetişiyor. Henüz doğmadan hayatımıza yön vermeye başladı bile. Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşınarak bize kıta değiştirtmeyi başardı.

Eski köye yeni adet

Son yıllardaki hamilelik dönemiyle ilgili en yeni adetlerden biri de (tabiri yerindeyse eski köye yeni adet) “Baby Shower” biz baba adaylarına çok uzak ve saçma gibi görünse de anne adayını mutlu eden güzel anlardan biri.

Kısaca bahsetmek gerekirse bir arkadaşınız sizi bir bahaneyle evine davet ediyor. İçeri girdiğinizde sizin için toplanmış diğer arkadaşlarınızı ve özenle yapılmış hazırlıkları görüyorsunuz. Böylesine hoş bir sürpriz hamileliğinin son demlerinde olan her anne adayı için kuşkusuz büyük bir moral kaynağı. Amerika’dan ithal edilen ve son yıllarda toplumun her kesiminde hızla yaygınlaşan bu organizasyonun adı: Baby Shower. Amerika’da 1950’lerde ilk defa Baby Shower partisi düzenleyen neslin çıkış noktası, doğumdan önce anne adayına keyifli bir gün yaşatmak olduğu kadar bebeğin temel ihtiyaçlarını da karşılamakmış.

Haberin Devamı

Bizim Baby Shower’dan birkaç kareyi de sizlerle paylaşmak istedim.

Bir kadına ancak karnındaki bebek tekme atabilir

Yazarın Tüm Yazıları