Mirza Fırat
Mirza Fırat
Mirza Fırat

Estetik operasyonlar hangi mevsimde yaptırılmalı?

İnsanlar, hoşlanmadığı bölgelerinden dolayı, mutsuz ve rahatsız oldukları bölgelerini değiştirmek amacıyla estetik ameliyatlarına başvuruyorlar. Daha mutlu ve öz güvenli hissedeceklerine inandıkları için estetik operasyonlara başvuruyorlar. Tanınan kolay imkanlar sayesinde artık bu operasyonların kişilerin yeni görünümlerine kavuşmalarına yardımcı oluyor. Bu sebeple hastalar daha öz güvenli, güven sorunu olmadan, günlük sosyal yaşamlarında, özel hayatlarında daha mutlu ve sağlıklı hissedebiliyorlar.

Haberin Devamı

Estetik ameliyatı olmaya karar veren kişilerin, öncelikle geniş kapsamlı bir araştırma yapmaları gerekir. Doktor seçimi, ameliyat süreci, ameliyat öncesi ve sonrası gibi önemli konuları iyi araştırıp karar vermek gerekir.

Estetik operasyonlar hangi mevsimde yaptırılmalı

ÖZELLİKLE YÜZ BÖLGESİNDEKİ OPERASYONLARA DİKKAT!

Kış aylarında estetik operasyonlar daha verimli ve daha sağlıklıdır. Özellikle yüz bölgesine yapılacak müdahalelerde cildin güneş ışınlarından ve sıcaktan etkilenmemesi adına kış aylarının tercih edilmesi daha doğrudur. Sonbaharın gelmesi ve güneş ışınlarının etkisinin azalmasıyla birlikte estetik müdahaleler daha sık yapılmaktadır. Bu dönemlerde özellikle yüz bölgesine yapılan müdahaleler artmaktadır. Bu operasyonlar arasında yüzdeki lekeler ve kırışıklıklar için yapılan müdahaleler, göz kapağı estetiği, yağ enjeksiyonları, burun estetiği ve yüz germe işlemleri yer almaktadır.

Haberin Devamı

YAZ DEĞİL, KIŞ AYLARI DAHA UYGUN…

Estetik operasyonlar hangi mevsimde yaptırılmalı

Genelde estetik operasyonlar için insanlar yaz döneminin gelmesini bekler. Ancak yüz bölgesini içeren estetik müdahaleler ve yüz dışındaki çoğu operasyon için sonbahar ve kış dönemi daha uygundur. Yüz bölgesindeki leke ve kırışıklıklar için yapılan cilt soyma işlemleri ile estetik operasyonlardan sonra ciltteki aşırı duyarlılık nedeniyle güneş ışınlarından 2-3 ay süre ile korunmak gerekecektir. Ayrıca kışın yapılan operasyonlardan sonra ödem oluşumu yaz dönemine göre daha az olmaktadır.

KIŞ AYLARINDA DAHA AZ ÖDEM OLUŞUR VE İYİLEŞME SÜRECİ DAHA HIZLIDIR

Sadece yüz bölgesi için değil, diğer bölgeleri içeren operasyonlarda da kış döneminde yapıldığında ödem daha az olacak ve yaz dönemine kadar da iyileşme için yeterli süre geçeceğinden kişi yaz ayına daha motive bir şekilde girecektir. Karın germe, liposuction gibi operasyonlardan sonra hastanın giymek zorunda olduğu korse benzeri kıyafetler yaz döneminde sıcaklardan kaynaklı olarak hastaları zorlayabilir. Yine kombine operasyonlar denen aynı seansta birden fazla bölgeye müdahale edilen durumlarda, yaz döneminde metabolizma çok daha fazla zorlandığından dolayı hastanın genel durumu bozulabilmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı estetik operasyonlar için en iyi dönem aslında sonbahar-kış aylarıdır.