Liposuction’ı demode eden uygulama: Slim Lipo

Slim Lipo nasıl uygulanır, avantajları nelerdir?

Haberin Devamı

Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk liposuction’da devrim yaratan slim lipo tekniğini anlattı...

Liposuction yöntemi vücuttaki erimeyen yağları eritmek için uygulanan estetik cerrahi operasyonudur. Alınacak yağın miktarına göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilmektedir. Klasik sistem liposuction uygulamasında vücutta ödem ya da morluklar kalabiliyor, yağ alımının ardından ciltte sarkmalar görülebilir. İyileşme süreci daha uzun ve sıkıntılı geçebiliyordu. Slim lipo gibi lazer destekli liposuction uygulamaları klasik liposuction bu etkilerini en aza indirgemek için üretilen tekniklerinden birisidir.

Liposuction’ı demode eden uygulama: Slim Lipo

SLİM LİPO NASIL UYGULANIR?

Slim lipo, lazer liposuction yöntemleriyle aynı prensiple çalışır. Yağları parçalamak ve cildi sıkılaştırmak için aynı el cihazı içinde İki farklı dalga boyu (924 nm ve 975 nm) kullanılır. Bu dalga boylarından 924 parçalamak için yağları, 975 ise dermal dokunun bileşenlerinden suyu hedef alır. Yani 924 dalga boyu alınmak istenen yağ tabakasının içine yönlendirilir. Bu dalga boyunun yağ hücrelerini parçalaması için ince ayar yapılır. Parçalanan ve eritilen yağ hücreleri ince bir kanül ve vakum aracılığıyla emilerek boş bir tüpün içinde toplanır.

SLİM LİPO’NUN AVANTAJLARI NELERDİR?

Slim lipo’nun, klasik liposuction’dan ve diğer lazer liposuction tekniklerinden farkı, vücut hatlarını inceltmek için yağların almanın yanı sıra aynı zamanda sıkılaştırarak cildinizin sarkmasını önler. Lazerler, cilt hücrelerindeki kolajen ve elastin üretimini tetikleyici bir etkiye sahiptir. İlerleyen yaşlarda cildin kolajen ve elastin üretimi zayıflar ve ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar artar. Bu durumdaki hastalar için slim lipo en uygun tekniklerden birisidir. Bunun yanı sıra, slim lipo’nun esnek fiber ucu deri altındaki septal liflerin de canlanmasını sağlar.

 Liposuction’ı demode eden uygulama: Slim Lipo 

Slim lipo’nun fiber uçları liposuction ve vücut şekillendirme yaparken vücut hatları etrafında esnek çalışma imkanı sunar. Ucunun esnekliği cerrahlara boyun, sırt, üst kol ve kalçalardaki ufak konturları düzenlemede yardımcı olur. Slim lipo çene bölgesi de dahil olmak üzere vücudun her bölgesine uygulanabilir. Kadınların dışında erkeklerde özellikle göğüs bölgesindeki yağların alımı olmak üzere dirençli yağ oluşan her bölgeye uygulanır.

SLİM LİPO NE KADAR SÜRER?

Prosedür boyun bölgesinde yaklaşıl 30 ile 45 dakika arasında sürerken, vücudun birden fazla alanına uygulandığında 60 ile 90 dakika sürebilir. Operasyonun ardından birçok kişi ertesi gün iş ya da günlük hayatına dönebilir. Palomar korse ise genellikle işlemden sonraki birkaç gün, operasyonun zorluğuna göre ise bir hafta ya da on gün kullanılabilir.

 Liposuction’ı demode eden uygulama: Slim Lipo 

Operasyonun başarısı ameliyat sonrası korse kullanımı dahil olmak üzere cerrahınızın vereceği tüm tavsiyelere uymanıza bağlıdır. Kadın ya da erkek herkes, inatçı yağlardan kurtularak bölgesel inceltme ve şekillendirme yaptırabileceği bu devrimci teknikten rahatlıkla faydalanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları