Kompozit burun estetiği nedir?

Kompozit burun estetiği, burun estetiği operasyonları sırasında şekil bozuklukları düzeltilirken eğer burunda doku eksikliği ve deri inceliği sorunlarını gidermek için dolgu enjeksiyonu tekniğinden faydalanılması gerekebilir. Kompozit estetik tekniği sadece burun estetiğinde değil meme büyütme estetiği gibi diğer operasyonlarda da destekleyici teknik olarak uzun zamandır kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

KOMPOZİT BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Burun estetiği operasyonlarında, çoğunlukla birincil rinoplasti ameliyatlarından sonra ortaya çıkan yumuşak doku eksikliği gibi deformasyonları gidermek için kompozit burun estetiğinden yararlanılır. Kompozit burun estetiği, cerrahi teknikler ile dolgu enjeksiyonu tekniklerinin bir arada kullanılmasıdır.

Çoğunlukla kişinin vücudunun diğer kısımlarından nano yağ teknolojisi ile alınan yağ hücreleri ya da hyalüronik asit dolgu malzemelerinden faydalanılır. Birincil burun estetiği operasyonlarının yanı sıra bazı durumlarda doğuştan ya da sonradan yaşanan bir kaza sonrasında ortaya çıkan travmalar sonucunda da doku eksikliği ya da deri inceliği sorunları ortaya çıkabilir. Bu tarz sorunları ortadan kaldırmak için de dolgu enjeksiyonu tekniği kullanımı tercih edilebilir.

Çünkü burun estetiği operasyonlarının başarısında burun derisinin kalitesi ve burundaki yumuşak doku hücre yeterliliği önemli bir rol oynar. Burun derisi inceliği ve yumuşak doku yetersizliği yağ hücresi ya da hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu tekniği ile tedavi edilebilir. Kompozit burun estetiği sayesinde birincil burun estetiğinin kötü sonuçları ve bu tarz sorunlar ameliyat esnasında burundaki şekil bozuklukları ile birlikte giderilebilir.

BURUN ESTETİĞİNDE KOMPOZİT TEKNİK UYGULAMASI

Burun estetiği cerrahisinde şekil düzeltme operasyonları ile birlikte kişinin kendisinden elde edilen yağ hücresi enjeksiyonu uygulaması destekleyici teknik olarak tercih edilen ve günümüzde sık uygulanan bir tekniktir. Nano teknoloji tekniği ile kişinin kendisinden liposuction tekniği ile elde edilen yağ hücreleri doku yetersizliği ve deri kalınlaştırma tedavisinde kullanılan güvenilir ve başarılı bir enjeksiyon yöntemdir.

Cerrah burnun genel yapısına ve var olan sorunlarına uygun olarak birinci ya da ikinci burun estetiği ameliyatı ile aynı zamanda yağ hücresi enjeksiyonu tedavisi uygulanır. Revizyon burun estetiği tedavisinde de cildin inceliği ve yumuşak doku hasarı yağ enjeksiyonu tekniği ile şekil düzeltme operasyonu ile birlikte kombine bir şekilde tedavi edilebilir. Yağ enjeksiyonu tedavisi ile burun kemeri, tümsek ve eğrilik gibi estetik sorunlar ortadan kaldırılır. Burun tabanı ya da burun ucuna hacim kazandırmak için de kullanılabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları