15 dakikada yüz gençleştirme

Ameliyatsız teknikler ile kırışık tedavisi, kaş kaldırma, gözaltı morluğu ve dudak dolgusu aynı anda dakikalar içinde yapılabilir.

Haberin Devamı

Yüz gençleştirme operasyonunda ameliyatsız teknikler ile yüzde yaşlı ve yorgun görünüme neden olun estetik sorunlar aynı seansta giderilebilir. 

Yüzde göz çevresinde ve kenarlarındaki kırışıklıklar, dudak çevresi ve alın bölgesinde kırışıklar, kaş düşüklükleri ve ince dudak gibi sorunlar kişilerin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve mutsuz görünmesine yol açar. Bu sorunların hepsi dolgu enjeksiyonu ve botoks gibi ameliyatsız teknikler ile giderilebilir. Kişinin yüzünün ihtiyacına göre yüzde birden fazla estetik sorun aynı seansta giderilebilir.

KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ

Yüzde aşırı mimik kullanımından kaynaklanan kırışıklar botoks enjeksiyonu düzeltilebilir. Göz çevresi, dudak etrafı, alın, kaş arası ve boyundaki kırışıklar botulinum toksin enjeksiyonuyla ortalama 15 dakika içinde tedavi edilebilir. Doğal görünümü bozmayacak şekilde minimal dozlarda uygulanan botoks enjeksiyonunun vücuda tespit edilmiş bir yan etkisi yoktur. Botoksun yaklaşık bir iki gün içinde etkisini tam olarak gösterir. Hasta işlem tamamlandıktan sonra normal hayatına devam edebilir.

Haberin Devamı

KAŞ KALDIRMA

Kaş düşüklüğü de yüzün yorgun ve mutsuz görünmesine neden olur. Kişinin ihtiyacına göre kırışık tedavisiyle birlikte kaş düşüklüğü de giderilebilir. Yine minimal dozda uygulanan botoks enjeksiyonu ile kaşlar olması gerektiği pozisyona çekilerek yüze daha genç ve daha enerjik bir görünüm kazandırılabilir.

Dudak dolgusu

Yüz gençleştirme operasyonu sırasında hastanın ihtiyacına göre dudak dolgunlaştırma da yapılabilir. Hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu kullanılarak dudak dolgunlaştırılabilir ve yüzün daha genç ve güzel görünmesi sağlanabilir. Dolgun dudak gençliğin ve güzelliğin simgesidir. Kişinin daha cazibeli ve mutlu görünmesine yardımcı olur.

Yüz gençleştirme operasyonu sırasında hastanın ihtiyacına ve talebine göre isterse bu operasyonlardan birkaçı ya da hepsi aynı anda uygulanabilir. Ameliyatsız estetik operasyonlarda anestezi kullanımı ve iyileşme süreci olmadığı için aynı seansta yüz gençleştirme estetiği tamamlanabilir. Ameliyatsız estetik operasyonların etkileri geçici olduğu için tekrarlanması gerekir. Botoks enjeksiyonu yaklaşık 6 ayda bir, dolgu enjeksiyonunun ise 1-1,5 yılda bir tekrarlanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları