Zayıflarken akşam yemeğini saat kaçta yemeliyiz?

Kilo verirken yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Tüm gün tükettiğiniz besinler sizin için besleyici olması gerektiği gibi, genel olarak dengeli bir şekilde tüketmelisiniz. Ayrıca sadece kalori hesabı yaparak sağlıklı bir şekilde kilo veremezsiniz. Öğün saatleri ise tabii ki sizin yaşantınıza göre olmalıdır ve sağlıklı beslenme kanunlarının içerisinde bu saatler ayarlanmalıdır. Sağlıklı beslenmede ve zayıflamada kilit noktalardan birini ise akşam yemeği saatidir.

Haberin Devamı

Neden akşam yemeği saati bu kadar önemlidir? 

Örneğin, siz bütün hafta boyunca doğru porsiyonlarda diyetinizi yaptınız, günlük içmeniz gereken su miktarını içtiniz ve egzersiz yapıp kilo veremeyebilirsiniz. Bunun neden akşam yemeğini geç tükettiğiniz için olabilir. Peki, bu saat kaç olmalı ve herkese göre değişir mi?

Uyumadan 3,5-4 saat önce akşam yemeği yenmeli

Evet, bu saat herkese göre değişir. Günlük yaşantınızda uyuma saatine göre ayarlanmalıdır. Uyumadan 3,5-4 saat önce akşam yemeğinizi tüketmeniz gerekir. Sonrasında ise küçük bir ara öğün yapılabilir. Bazen sadece 1 porsiyon meyve tüketin. Eğer açlığınız biraz daha fazla ise, meyvenin yanında 1 su bardağı süt veya kefir veya ayran tüketebilirsiniz. Bunlara dikkat ederseniz, kilo verirken zayıflama süreciniz daha istenilen seviyede olur. Ayrıca kilo koruma dönemini başarıyla geçirirsiniz. Ve tabi ki mide rahatsızlıkları yaşamazsınız. Arada bir yatmadan 3 saat önce de olabilir. Ama çoğunlukla 3,5-4 saat olmasına özen gösterilmesini tavsiye ediyorum. Ama mümkün olduğunca günün son ara öğününü hafifletelim. Akşam yemeği sonrası, tüketilen yiyecekler fazla olursa, sizleri rahatsız eder, uykunuzu bozar. Akşam su içmeye devam edin. Böylece iştah kontrolünü ve duygusal açlığı daha iyi yönetirsiniz. 

Haberin Devamı

GEÇ YEDİĞİMİZDE KİLO ALMAK DIŞINDA BAŞKA TÜR PROBLEM NEDEN OLUR MU?

Evet, kilo veremediğiniz gibi, mide rahatsızlıkları, şişkinlik, gaz, reflü ve uyku kalitesini de bozar. Bu yüzden sağlıklı ve dinç ve rahat olmak istiyorsanız akşam yemeği saatinizi doğru planlanmanız gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları