Erdem Yeşilada
Erdem Yeşilada
Erdem Yeşilada

Yenibahar ile kış hastalıklarına savaş açın

Kar fırtınası karşı bitkilerden koruma kalkanı!

Haberin Devamı

Karlı ve soğuk havalar, yeterince havalandırılmayan kapalı mekanlar, kalabalık ortamlar ile birleşince soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da kaçınılmaz oluyor. Bu durumda devreye bağışıklık sistemini güçlendiren, koruyucu ve önleyici etkili bitki çayları giriyor. Metabolizmayı hızlandırmaktan sindirimi kolaylaştırmaya, karaciğeri kuvvetlendirmekten iltihapları azaltmaya kadar pek çok yararı olan bitkiler bu havalar için de ideal.

Tarçın, biberiye, yenibahar, zencefil, kakule, frenk kimyonu, karahindiba, turunç kabuğu, kekik, anason, enginar yaprağı, mayıs papatyası, karanfil, kişniş ve zerdeçöp gibi bitkiler bu havalarda doğal bir kalkan. Doğru miktarlarda karıştırarak kullanıldığında bağışıklık sistemi güçlenir ve vücut hava şartlarına uyum sağlar.

Haberin Devamı

Bu bitkilerin sağlığa faydaları

  • Tarçın kabuğu, biberiye yaprağı, zencefil, kekik, karanfil tomurcuğu; bakterilerin gelişimini önleyici etkisi bulunuyor.
  • Yenibahar, kişniş, kakule, anason, frenk kimyonu, mayıs papatyası, zencefil, zerdeçöp; safra ve mide asidini artırarak sindirimi kolaylaştırıyor.
  • Karahindiba, biberiye, enginar yaprağı, zencefil ve zerdeçöp; karaciğeri kuvvetlendiriyor.
  • Turunç kabuğu ve biberiye; metabolizmayı hızlandırıyor.
  • Tarçın kabuğu ve kekik; kan şekeri seviyesini düzenliyor.
  • Zencefil, zerdeçöp ve mayıs papatyası; vücuttaki iltihabı atmaya yardımcı oluyor.

Bu bitkilerin en doğru oranlarda bir araya getirildiği karışık bitki çayları, vücutta biriken toksinlerin atılmasına, metabolizmanın hızlanmasına, mikroplara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.