GeriDilan Dalgıç Şekersiz ıslak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekersiz ıslak kek tarifi

Şekersiz ıslak kek tarifi
Abone Olgoogle-news

Çocuklar için oldukça besleyici olan şekersiz kek tarifi, gün içinde afiyetle tüketilebilecek favori tariflerinizden biri olacak

İçeriğindeki bol süt ve muz sayesinde iskelet ve kas sistemi için gerekli iki önemli besin gurubu olan potasyum ve kalsiyum bulunuyor. Aynı zamanda ilave şeker içermediği ve tam tahıl unu ile yapıldığı için uzun süre tok tutacak bir alternatif. 

YAŞ MALZEMELER

  • 6 olgun orta boy muz
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak süt

KURU MALZEMELER

  • 2 su bardağı tam buğday/ yulaf unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • İsteğe göre bitter damla çikolata ya da keçiboynuzu unu

ÜZERİ İÇİN

  • Süt
  • İsteğe göre bal

YAPILIŞI

  • Muzlar çatalla ya da blendar yardımıyla iyice ezilir.
  • Ayrı bir kapta yumurtalar kabarana kadar çırpılır.
  • Üzerine tüm diğer yaş malzemeler eklenip 1-2 dakika daha çırpılır.
  • Ardından tüm kuru malzemeleri de eleyerek (havalandırarak) kek karışımına ekleyip homojen bir karışım oluşana kadar kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Oluşan karışım düz bir fırın kabına yerleştirilen yağlı kağıt üzerine dökülür. (Bu aşamada isteğe göre üzerine bitter damla çikolata ekleyebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkınca 15 dakika dinlendirip, 8 dilim olacak şekilde kestiğiniz kekin üzerine servis ederken her bir dilime yarım küçük çay bardağı ılık süt ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Daha tatlı tat sevenler için bu aşamada süte bal eklenebilir.
False