GeriDeniz Zünbülcan Kaz yumurtasının besin değerleri ve faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaz yumurtasının besin değerleri ve faydaları

Kaz yumurtasının besin değerleri ve faydaları
Abone Olgoogle-news

“Yaygın kullanıma sahip olmadığı için faydaları ve içeriği çok fazla bilinmese de aslında kaz yumurtasının sağlığımıza birçok yararı var” diyen Diyetisyen Deniz Zünbülcan, tavuk yumurtasından 3-4 kat büyüklüğe sahip kaz yumurtasının bilinmeyenlerini anlattı.

• 100 gram kaz yumurtası 185 kalori, 13.9 gram protein, 13.3 gram yağ içerir.

• Yağ içeriğinde ise 3.6 gram doymuş yağ varken 5.7 gram tekli doymamış yağlar, 1.7 gram çoklu doymamış yağlar var. Aynı zamanda içeriğinde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri de bulunur.

• Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum minerallerini içerir.

• Kaz yumurtası A ve D vitamini içerir.

• 100 gramında bulunan kolesterol miktarı ise 852 mg.

KAZ YUMURTASININ FAYDALARI

• İçeriğindeki demir minerali ile kansızlığa iyi gelir.

• Besin ögesi açısından zengindir. Halsizliği giderir ve vücuda enerji kazandırır.

• Sindirim sisteminde sorun yaşayan kişiler için destek bir besindir. Bağırsak mikrobiyotasının daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

• Protein içeriği yüksektir. Büyüme ve gelişmede etkilidir. Boyunun uzamasını isteyen çocuklar için önemli bir besindir.

• Kaz yumurtasının metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.

• Fiziksel ve zihinsel gelişime katkı sağlar.

• Kas ve damar yollarının düzenli çalışmasını sağlar.

 Kaz yumurtasının besin değerleri ve faydaları 

NASIL TÜKETİLMELİ?

Kaz yumurtasını kullanarak aynı tavuk yumurtası gibi birçok tarif deneyebilirsiniz. Omlet, menemen yapabilir ya da haşlayarak tüketebilirsiniz.

KAZ YUMURTALI MENEMEN TARİFİ (2 KİŞİLİK)

Malzemeler

1 tane kaz yumurtası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tane yeşilbiber
3 tane domates

Yapılışı

Sıvı yağ ve biber kavrulur. Üzerine doğranmış domatesler eklenir ve pişirilir. Kaz yumurtası başka bir kapta çırpılır. Ardından tavaya eklenir. Üzerine tercih edilen baharatlar ve biraz tuz eklenir.

False